FR NL
ERTMS conference Valenciennes

ERTMS 2024 Conferentie: De toekomst van het spoorverkeerbeheer vormgeven

Valenciennes (Frankrijk), een stad met een lange spoorwegtraditie, zal van 23 tot 25 april 2024 de Europese ERTMS-hoofdstad zijn. Deze conferentie, die wordt georganiseerd door het Europees Spoorwegbureau, is een cruciaal moment voor de toekomst van het spoorvervoer en richt zich op de invoering van ERTMS-projecten (European Rail Traffic Management System) in heel Europa en daarbuiten.

De ERTMS 2024-conferentie in Valenciennes (Frankrijk) wordt een cruciaal evenement voor het spoorvervoer. Het is een bijeenkomst waar experts, besluitvormers en vertegenwoordigers van de industrie samenkomen om de toekomst van het spoorverkeerbeheer vorm te geven.

Deelnemers kunnen een diepgaande duik verwachten in eerdere ERTMS-implementaties, waarbij ze inzicht krijgen in successen en uitdagingen. De conferentie biedt een uitgebreid overzicht van het huidige implementatielandschap en een visionaire blik op de toekomst. Een verkenning van migratie- en implementatiestrategieën voor het Future Railway Mobile Communication System (FRMCS) zal een hoogtepunt zijn, naast een showcase van innovatieve onderzoeksprojecten die bijdragen aan de evolutie van de technische specificaties voor interoperabiliteit voor besturing en seingeving (TSI CCS).

Deze bijeenkomst dient als een uniek platform voor belanghebbenden om samen te werken, kennis uit te wisselen en gezamenlijk de invoering van ERTMS naar nieuwe horizonten te leiden. Het is een kans om succesverhalen onder de loep te nemen, uitdagingen in de sector frontaal aan te pakken en best practices uit te wisselen. Het doel is om het pad te effenen voor efficiëntere, kosteneffectievere en interoperabelere signaleringssystemen voor spoorwegen in Europa en daarbuiten.

ERTMS Conference Valenciennes
De laatste ERTMS-conferentie in Valenciennes werd zeer goed bezocht.

Deelnemers maakten een driedaagse kennisreis:

Dag 1 | 23 april 2024

De conferentie opent haar deuren met een reeks workshops, die elk de kans bieden om deel te nemen aan levendige groepsdiscussies onder leiding van belangrijke moderatoren. Deelnemers kunnen drie van de tien workshops kiezen, die elk gewijd zijn aan het verkennen van nieuwe onderwerpen, het stimuleren van frisse ideeën en het opbouwen van cruciale relaties die essentieel zijn voor het succes van ERTMS.

Dag 2 | 24 april 2024

De tweede dag biedt een uitgebreid overzicht van de huidige status van de invoering van ERTMS in heel Europa. Strategieën om de uitdagingen op het gebied van regelgeving het hoofd te bieden, financieringsmechanismen veilig te stellen en samenwerkingsinitiatieven te bevorderen staan centraal. Daarnaast worden migratiescenario’s naar FRMCS belicht door in te gaan op technische uitdagingen, invoeringsstrategieën, interoperabiliteitsoverwegingen en de mogelijke impact op de uitrol van ERTMS.

Dag 3 | 25 april 2024

De laatste dag van de conferentie staat in het teken van lopende innovatie- en onderzoeksprojecten die van cruciaal belang zijn voor de evolutie van de TSI CCS en de verbetering van de ERTMS-mogelijkheden. De discussies gaan over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van signaleringstechnologieën, communicatiesystemen en interoperabiliteitsoplossingen, die een blik werpen op de toekomst van het beheer van het spoorverkeer.

Onderwerpen van de workshops

De onderwerpen van de workshops zijn:

-Resultaten van het EU Rail | Normalisatie en TSI Input Plan

-Verbetering van de prestaties van ERTMS door de integratie van menselijke organisatorische factoren (HOF)

-Operationele harmonisatie

Hoe kunnen de kosten van de ERTMS-levenscyclus voor baan- en treinapparatuur worden geoptimaliseerd?

-Hoe kan de invoering van ERTMS voor baan- en treinapparatuur worden versneld?

-Compatibiliteitscontroles van ETCS en radiosystemen: op weg naar een geleidelijke afschaffing?

-Van certificering naar autorisatie, uitdagingen en problemen

Hoe FRMCS (de opvolger van GSM-R) met succes invoeren op het EU-netwerk en de voertuigen?

Doel en migratie van hetCCS – de pijleraanpak van het EU-RAIL-systeem

a. Het DAC-programma (Digital Automatic Coupling) en de interactie met ERTMS
b. Hoe kunnen de remcurves van ETCS worden aangepast aan een realistischer gedrag van het rollend materieel?
c. De TSI CCS 2023 inzichten binnen het overgangsregime en het foutcorrectieproces toegelicht

-Trackside goedkeuring

Conclusies workshops op Marktplaats

Op 24 april krijgen de aanwezigen de kans om deel te nemen aan de Marketplace sessie. De resultaten en conclusies van elke workshop worden tentoongesteld in daarvoor bestemde ruimtes in de conferentiehal. Op deze manier worden de belangrijkste punten uit de workshops gedestilleerd, zodat deelnemers aanvullende inzichten kunnen vergaren en in contact kunnen komen met de organisatoren voor feedback of verdere discussies.

Voor degenen die zich niet hebben kunnen inschrijven voor een workshop vanwege de grote vraag, zijn de stands op de Marketplace een centrum voor interactie met de moderators, wat een waardevolle mogelijkheid biedt om inzichten en perspectieven te krijgen. Als je het laatste nieuws in de ERTMS-wereld wilt ontdekken, neem dan deel aan de workshops over onderwerpen als FRMCS-migratie en ESC-RSC-uitfasering.

Er zijn nog maar een paar plaatsen beschikbaar, dus als je echt geïnteresseerd bent in ERTMS en je wilt je aansluiten bij de meer dan 500 deelnemers, schrijf je dan vandaag nog in. Voor vragen en registratiegegevens kunt u contact opnemen met het conferentieteam via ERTMS2024@era.europa.eu.

Verder lezen:

Dit artikel is automatisch vertaald vanuit het Engels naar het Nederlands.
Onderwerpen: , ,

Auteur: Jeroen Baldwin

Bron: RailTech.com