FR NL

COSCO lanceert nieuwe spoorverbinding China-Duitsland

https://www.railfreight.com/beltandroad/2022/02/22/cosco-launches-new-train-connection-china-germany/

COSCO heeft een nieuwe trein China-Europa gelanceerd, die Qingdao aan de oostkust van China verbindt met Mannheim, een Duitse logistieke hotspot in het westen van dat land. De eerste trein vertrok afgelopen vrijdag 18 februari vanuit Qingdao en begon aan een reis van 12.300 km.

De trein is beladen met 100 standaard containers en zal na een reis van 22 dagen in de Duitse stad aankomen, nu de transittijden weer stabiel zijn. De trein rijdt via de traditionele route en verlaat China via de Alataw-pas in de autonome regio Xinjiang Uygur in het noordwesten van China en passeert Kazachstan, Rusland, Wit-Rusland en Polen voordat hij in Duitsland aankomt.

COSCO Shipping

De trein vervoert bulk chemie, auto-onderdelen, producten voor dagelijks gebruik en andere goederen ter waarde van ongeveer 2,5 miljoen dollar. Het is eens te meer een nieuwe verbinding van de Nieuwe Zijderoute die wordt beheerd door COSCO. “We zijn in 2010 begonnen met het goederenvervoer per spoor voor het elektrische industriepark Chongqing. Op dit moment exploiteren we 10 lijnen met containertreinen die de naam “COSCO Shipping” dragen, zo staat op de website te lezen.

Steeds meer bestemmingen met elkaar verbonden

Alleen al in 2021 werden in de Oost-Chinese provincie Shandong meer dan 1.800 goederentreinen tussen China en Europa afgehandeld.

Via in totaal 51 internationale treinroutes kunnen goederen uit Shandong 54 steden en 23 landen bereiken langs het Chinese Belt and Road Initiative (BRI), dit volgens een rapport van Shandong Hi-Speed ​​Group Corporation (SHSC) dat in verschillende Chinese media werd geciteerd.

Mannheim is ook een gerenommeerd knooppunt op de Nieuwe Zijderoute, met regelmatige verbindingen naar Chongqing sinds 2018 en Xi’an sinds 2019. Het ligt op een strategisch knooppunt waar spoorwegverkeer op weg naar Frankrijk, Luxemburg, België en Nederland passeert.

Auteur: Jos Sterk