FR NL
kersttram

Kersttram rijdt op MIVB-net

kersttram mivb

Ontmoetingen met de kerstman en zijn elfen, audio-aankondigingen in de vorm van kerstliederen, uitdelen van zuurstokken en geschenkverpakking met het MIVB-netplan… En voor het eerst ook een tram in kerstkleuren die op het MIVB-net rijdt. Tot 5 januari haalt de Brusselse openbaarvervoersmaatschappij alles uit de kast om een gezellige kerstsfeer te creëren.

De kersttram rijdt  tot 5 januari op lijn 92, die langs de Koningsstraat en de Louizalaan gaat. De tram is van binnen en van buiten versierd met kerstkleuren en LED-verlichting. Reizigers kunnen de kerstman ontmoeten en met hem op de foto gaan aan boord van de tram. Ze kunnen ook zelf een foto aanmaken met de kerstman, zonder dat die fysiek aanwezig is, door een QR-code te scannen die in de tram hangt. Een lust voor het oog, maar ook voor het oor is iets voorzien. De haltes Sint-Maria, Kruidtuin, Koning, Louiza, Janson en Vanderkindere worden aangekondigd met kerstliederen, gezongen door AkoeSTIB, het koor van het MIVB-personeel.

Vier acties op het MIVB-net

De MIVB plant vier grote acties op haar net en dit aan boord van de kersttram en in de (pre)metrostations Rogier, De Brouckère en Louiza. De reizigers kunnen op de foto met de kerstman en hun foto laten afdrukken, de MIVB deelt zuurstokken uit, er is geschenkverpakking met het netplan en de lijnen van het MIVB-net en tot slot zullen koorzangers, waaronder het AkoeSTIB-personeelskoor van de MIVB, reizigers verrassen met feestelijke deuntjes.

Kerstman ontmoeten

Op woensdag 20 en zaterdag 23 december palmden de kerstman en zijn elfen het MIVB-net in. De reizigers konden met hem op de foto en die ook ter plaatse laten afdrukken. Reizigers kunnen hun cadeaus ook laten verpakken in de MIVB-stations. De inpakservice is beschikbaar in het station Rogier op zaterdag 23 en 30 december van 11 tot 15 uur. Er zijn twee soorten inpakpapier: met een netplan en met de nummers van de MIVB-lijnen.

Onderwerpen:

Auteur: Matthias Vanheerentals