FR NL

Transport for Wales (TfW) heeft de renovatie van zijn klasse 158-treinvloot voltooid

https://railway-news.com/tfw-completes-refurbishment-of-its-class-158s/?dtt=*|D1544|*&utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=RN-week9-2022&utm_term=News

De werkzaamheden vonden sinds begin 2020 plaats bij de Arriva TrainCare-vestiging in Crewe. In totaal zijn 24 langeafstandstreinen gerenoveerd. Deze treinen rijden op routes over het Wales and Borders-netwerk, zoals de Cambrian Line in het midden van Wales en op diensten naar Noord- en West-Wales.

De eerste gerenoveerde trein is in februari 2020 weer in gebruik genomen met USB-oplaadpunten, opnieuw beklede stoelen, nieuwe tapijten en nieuwe interieurinrichting. Bovendien hebben de treinen aan de buitenkant de grijze en rode kleurstelling van TfW gekregen.

Updates voor een betere service

Andere aspecten van de renovatiewerkzaamheden omvatten verbeteringen aan de elektrische, verwarmings- en wielslipbeveiligingssystemen. Deze updates betekent dat de treinen een betere service kunnen bieden.

De upgrades van de Class 158-vloot maken deel uit van het renovatieprogramma ter waarde van 40 miljoen GBP van TfW, dat ook verbeteringen aan de Class 175, 150 en 153 treinen omvatte. Daarnaast investeert TfW meer dan 800 miljoen GBP in een nieuwe treinvloot, die later in 2022 passagiers zal gaan vervoeren op het Wales and Borders-netwerk.

Auteur: Jos Sterk