FR NL

Govia Thameslink Railway bekroond met National Rail Contract

Built in 1841 and 1475 feet long using over 11 million bricks it crosses the River Ouse and is the main London to Brighton railway line.

Govia Thameslink Railway (GTR) zal de Thameslink, Southern en Great Northern spoordiensten blijven exploiteren nadat het bedrijf een nieuw contract heeft getekend met het Britse Department for Transport (DfT).

GTR, een dochteronderneming Go-Ahead, exploiteert dit grootste spoorwegnet van het VK sinds 2014. Moedermaatschappij Go-Ahead is actief in het openbaar vervoer.

Contract loopt minstens tot 2025

Dit nieuwe nationale spoorwegcontract (NRC) vervangt een Emergency Recovery Measures Agreement (ERMA) en dient als een brug naar de toekomstige contracten voor passagiersdiensten die bedoeld zijn om te worden verhuurd en beheerd door Great British Railways in overeenstemming met het Williams-Shaps Plan for Rail.

Het contract begon op 1 april en loopt tot minimaal 2025, met een mogelijkheid tot verlenging voor nog eens drie jaar.

Bij de uitvoering van dit contract ontvangt GTR een jaarlijkse vaste beheervergoeding van 8,8 miljoen GBP (10,53 miljoen euro | 11,6 miljoen USD), met een extra prestatievergoeding van maximaal 22,9 miljoen GBP (27,41 miljoen euro | 30,19 miljoen USD) per jaar.

Het contract maakt het ook mogelijk dat GTR individuele projectvergoedingen verdient bij de levering van aanvullende DfT-initiatieven.

De mensen aanmoedigen om de trein te nemen

Tijdens de looptijd van het NRC-contract zal GTR zich richten op het aanmoedigen van meer mensen om terug te keren naar het spoor na de pandemie en op het verbeteren van de ervaring voor reizigers, met speciale fondsen beschikbaar voor gelokaliseerde stationsverbeteringen, waaronder verbeterde toegankelijkheid, en voor klant- en gemeenschapsgeleide projecten.

GTR richt zich op het koolstofarm maken van het spoor en is van plan om zijn eerste emissievrije hulpvoertuigen in de komende 12 maanden te introduceren. Het bedrijf werkt aan de uitfasering van zijn volledige dieselvloot tegen 2035.

Auteur: Jos Sterk