FR NL

HS2 bereikt akkoord over de aankoop van Square One op Travis Street in Manchester

HS2 heeft overeenstemming bereikt over de aankoop van Square One op Travis Street in Manchester van vastgoedaanbieder Bruntwood. Dit is de tweede grote aankoop van onroerend goed in het stadscentrum van Manchester door HS2 in iets meer dan een jaar, na de aankoop van de Store Street-site in april 2021.

Het nieuwe station zal zes perrons omvatten aan de oppervlakte, waardoor passagiers toegang hebben tot zowel HS2 als toekomstige NPR-diensten. De plannen omvatten ook een voorziening voor een nieuw Metrolink-station met vier platforms hieronder.

Uitstekende locatie voor investeringen

Een groot deel van het gebied rond het station van Piccadilly is momenteel onderontwikkeld, waardoor het een uitstekende locatie is voor alle mogelijke investeerders, van commercieel tot residentieel vastgoed.

Wie zich hier vestigt, kan profiteren van uitstekende vervoersverbindingen zodra HS2 in gebruik is.

De verplaatsing naar Birmingham vanuit Manchester duurt dan slechts 41 minuten – een vermindering van 46 minuten – en de directe diensten van en naar Londen Euston zullen naar verwachting de helft van hun huidige reistijd in beslag nemen. Dit naast het vrijmaken van capaciteit op het bestaande netwerk voor lokale ritten.

Nieuwe belangrijke mijlpaal

Na de indiening van het wetsontwerp om de spoorlijn tussen Crewe en Manchester aan te leggen en te exploiteren, vormt deze overname een nieuwe belangrijke mijlpaal in het programma van HS2 om hogesnelheidstreinen naar het noorden te brengen.

“De aankoop van Square One door HS2 is een blijk van vertrouwen voor lokale en internationale investeerders om het bredere regeneratiepotentieel van de omgeving te benutten, wetende dat Manchester zo optimaal verbonden zal worden.”

De eerste werkzaamheden ter ondersteuning van de bouw van het nieuwe hogesnelheidsstation Piccadilly zullen naar verwachting in 2025 of iets later beginnen. De opening van het station is gepland tussen 2035 en 2040.

Auteur: Jos Sterk