FR NL
Infrabel etcs

Infrabel installeert nieuwe digitale seininrichting tijdens verlengde weekend

Infrabel2020, Stratoswift / Wikimedia Commons

Afgelopen weekend hebben Infrabel en TucRail gedurende een spoorlijnonderbreking in de omgeving van Halle een nieuwe digitale seininrichting in gebruik genomen. 

Seinen, wisselmotoren, spoordetectiesystemen werden gemoderniseerd, terwijl de achterliggende centrale aansturing van relaistechnologie naar volledig computergestuurd is gegaan. Daarmee is de basis gelegd om hier binnen 12 maanden ETCS te implementeren.

België heeft in de afgelopen jaren veel stappen gezet met de uitrol van ETCS, waardoor nu al zeker 42 procent van het hoofdspoor is uitgerust met het systeem. Als onderdeel van het masterplan van Infrabel moet in totaal 6.399 kilometer aan Belgisch spoor worden voorzien ETCS. Vorige maand nog werd het systeem uitgerold op de ruim 80 kilometer lange sectie tussen Mariemont en Charleroi van de spoorlijn L124.

Auteur: Jos Sterk