FR NL
kabelfabriek van Eupen (Kabelwerk Eupen AG)

Kabelfabriek haalt strategische overheidsopdracht binnen

kabelfabriek van Eupen (Kabelwerk Eupen AG) heeft 2023, Infrabel

De kabelfabriek van Eupen (Kabelwerk Eupen AG) heeft onlangs een strategische overheidsopdracht binnen gehaald voor de levering van meer dan 800 kilometer elektrische kabels aan Infrabel, meldde de spoorbeheerder recentelijk. Dit contract draagt bij tot de heropleving van de economische long en belangrijkste privéwerkgever in de Duitstalige Gemeenschap.

Dankzij dit nieuwe contract, gesloten voor een jaar, werkt de kabelfabrikant, bijna 2 jaar nadat de fabriek van 25 hectare door de overstromingen werd overspoeld, opnieuw samen met een van zijn historische klanten. De kabelfabriek van Eupen, een van de grootste kabelfabrikanten van Europa, realiseert 40 procent van haar omzet in België. Dit eeuwenoude Belgische familiebedrijf produceert koper- en aluminiumkabels, polyurethaanschuimen en pvc- en PE-buizen. Met 850 banen is het de grootste private werkgever in de Duitstalige Gemeenschap.

Het bedrijf diende de scherpst geprijsde offerte in, waardoor het deze strategische overheidsopdracht in de wacht sleepte. Dit contract is een extra duwtje in de rug voor het herstel van dit vlaggenschip van de Waalse industrie en helpt 850 banen veilig te stellen. Infrabel van zijn kant heeft kabels kunnen kopen aan de scherpste prijs en zo zijn kosten kunnen optimaliseren.

In januari 2023 wist het bedrijf een overheidsopdracht ter waarde van 13 miljoen euro binnen te halen voor meer dan honderd verschillende geïsoleerde elektrische kabels, waarvan sommige zullen dienen om de seininrichting op het spoor van stroom te voorzien. Het gaat om een gezamenlijke lengte van meer dan 800 kilometer.

Auteur: Matthias Vanheerentals