SNCF stapt over op nieuwe reserveringssoftware

TGV-Lyria-dubbel-dekker-trein

SNCF stapt over op S3 Passenger, een online ticket-, reservering- en voorraadsysteem. De software komt in de plaats van het bestaande Résarail-systeem en moet in 2023 volledig uitgerold zijn.

Met het softwarepakket wil SNCF volgens chief program officer Frédérique Pasquier voorsorteren op de verwachte toename in reizigersaantallen. “S3 Passenger stelt ons in staat om sneller in te spelen op veranderende marktomstandigheden. Dat is tegen de achtergrond van toenemende concurrentie een belangrijk pluspunt”, aldus Pasquier.

S3 Passenger

Het online ticket-, reservering- en voorraadsysteem was al in gebruik bij dochteronderneming Quigo en bij Eurostar. Voor het einde van 2023 moet S3 Passenger ook actief zijn voor de TGV, TGV Lyria, Alleo, SNCF Voyages Italia en de Intercités-treinen.

S3 Passenger komt uit de koker van softwareprovider Sqills. Medeoprichter Wouter Cassee is blij met de samenwerking met de Franse vervoerder. “SNCF heeft zich een zeer innovatieve en vooruitdenkende klant getoond. We kijken ernaar uit om door middel van onderzoek en voortdurende verbeteringen S3 Passenger zo goed mogelijk te laten functioneren.”

In April won Sqills de aanbesteding voor een nieuw een online ticket-, reservering- en voorraadsysteem van Swedish Rail.

Lees meer:

Auteur: Nick Augusteijn

Bron: SpoorPro.nl