FR NL

Nieuwe leeslamp garandeert meer comfort in de Railjet

https://railway-news.com/tsl-escha-new-reading-light-for-more-comfort-in-the-railjet/?dtt=*|D1544|*&utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=RN-week5-2022&utm_term=TSL-ESCHA

Een nieuwe leeslamp voor meer comfort in de Railjet is de moeite van het vermelden waard. De lamp, die uit drie losse onderdelen bestaat, biedt grote voordelen op het gebied van vervanging en onderhoud

Met een topsnelheid van 230 kilometer per uur verbindt de Railjet heel Oostenrijk, met rechtstreekse verbindingen naar Duitsland, Italië, Hongarije, Tsjechië, Slowakije of Zwitserland. Reizigers in de business class van de Austriansterreichische Bundesbahnen (ÖBB) kunnen nu genieten van de nieuwe leeslamp TSL BL18. De Viaggio Comfort, vervaardigd door Siemens, wordt door ÖBB gebruikt voor langeafstandsdiensten onder de noemer Railjet.

De TSL-ESCHA leeslamp

De 205 meter lange trein is opgedeeld in verschillende klassen. In de topcategorie Business Class kunnen passagiers naast meer ruimte en comfortabele lederen stoelen profiteren van een innovatief leeslampje. Het leesveld kan eenvoudig worden aangepast door de zwanenhals in de gewenste positie te buigen. De leeslamp van TSL-ESCHA is een retrofit-oplossing.

Het bijzondere aan de nieuwe leeslamp TSL is dat deze uit drie afzonderlijke delen bestaat. Dit zijn de flexibele arm met lampkop, de aan/uit drukknop met functionele LED en de behuizing met voeding.

Een aangenaam en comfortabel leesveld

De leeslamp van de TSL-ESCHA zorgt voor een aangenaam en comfortabel leesveld. Bijkomend voordeel is dat snelle vervanging mogelijk is bij defecten. De 27 centimeter lange flexibele arm kan door de passagier individueel worden versteld. Aan het einde bevindt zich de lampkop, die met zijn geïntegreerde optische lens een aangenaam en comfortabel verlicht leesveld biedt.

De geavanceerde high-power LED’s zijn een energiezuinige lichtbron. Om het licht in te schakelen, drukt de passagier op een drukknop die in de behuizing is geïnstalleerd. Een geïntegreerde LED geeft de status van het leeslampje aan. De flexibele arm en drukknop zijn geïntegreerd in een EN 45545-2 conforme behuizing van polycarbonaat. De behuizing wordt in de Railjet gemonteerd op een bestaande lamphouder aan de zijwand. Andere behuizingsuitvoeringen zijn op aanvraag leverbaar.

Onderhoudskosten kunnen flink gereduceerd worden

In het geval van een defect maakt het ontwerp in drie vervangbare eenheden het mogelijk om de afzonderlijke onderdelen te vervangen zonder de hele leeslamp te vervangen. Dit reduceert de onderhoudskosten voor de klant aanzienlijk.

Auteur: Jos Sterk