FR NL

DP World lanceert nieuwe spoorlijn Rotterdam-Germersheim-Stuttgart

https://www.railfreight.com/railfreight/2022/03/01/dp-world-launches-new-railway-line-rotterdam-germersheim-stuttgart/?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=Newsletter%20week%202022-09

DP World lanceert een nieuwe spoordienst tussen het Bovenrijngebied en de Rotterdamse haven. De nieuwe dienst, die op 14 maart 2022 ingaat, verbindt Rotterdam via twee retourritten per week met de Duitse steden Germersheim en Stuttgart.

Het inlandnetwerk van DP World bestaat nu uit 12 inlandterminals: drie in Duitsland, vier in Zwitserland, twee in België en drie in de Elzas in Frankrijk. Met dit netwerk is het in staat om via trimodaal transport – weg, spoor en water – oplossingen te bieden tussen de Europese diepzeehavens en de inlandterminals.

Rob Harrison, Vice President voor Inland Logistics bij DP World Europe en Rusland, zei: “Dit is de nieuwste strategische zet om onze diensten voor onze klanten in Europa te verbeteren en uit te breiden. Door meer spoorverbindingen aan te bieden, blijven we onze belofte nakomen om de efficiëntie en betrouwbaarheid voor de klanten te vergroten en tegelijkertijd onze ecologische voetafdruk in de regio te verkleinen.”

Op tijd en dat aan de juiste snelheid

Harrison voegde daar nog aan toe: “We weten dat de eisen van klanten, bedrijven en overheden over de hele wereld aan het veranderen zijn. Bedrijven staan ​​onder toenemende druk om producten en goederen tijdig en snel te leveren, en tevens om hun CO2-uitstoot en de algehele impact op het milieu in de gaten te houden.

“Deze afhankelijkheid binnen de toeleveringsketen om te leveren – en snel te leveren – betekent dat retailers gedwongen worden zichzelf bloot te stellen aan relatief grote risico’s. Terwijl consumenten de lat nog hoger blijven leggen met de verwachting van snellere en betrouwbaardere servicemiddelen, moeten logistieke dienstverleners in heel Europa aangepast zijn om hun goederen van oost naar west, van noord naar zuid en vice versa te vervoeren.

Het aanbieden van trimodale oplossingen

“Door trimodale oplossingen aan te bieden, denken we dat het makkelijker wordt om ons aan te passen aan uitzonderlijke omstandigheden zoals congestie in het transport enzovoort, terwijl we tegelijkertijd onze geografische reikwijdte kunnen uitbreiden. Dit moment in de tijd vormt daarom niet zozeer een uitdaging als eerder een kans voor bedrijven om de kwaliteit en connectiviteit van hun activiteiten te heroverwegen, zowel in het voordeel van henzelf als voor hun klanten.”

Auteur: Jos Sterk