FR NL

Welke ontwikkelingen rondom duurzame aandrijving zijn er in de Europese spoorsector?

Kaart met ontwikkelingen op het gebied van duurzame treinen, samengesteld met ArcGis Storymaps

Er zijn veel ontwikkelingen in de spoorwegsector gaande om spoorvervoer duurzamer te maken op lijnen waar diesel momenteel de standaard is. Zusterpublicatie RailTech.com heeft een aantal van de nieuwste projecten en ontwikkelingen op het gebied van waterstof, alternatieve brandstoffen, batterij- en hybride-treinen in Europa verzameld in een interactieve kaart.

In heel Europa werken fabrikanten van rollend materieel, spoorwegexploitanten, infrastructuurbeheerders en beleidsmakers aan het uitfaseren van dieseltreinen en het ontwikkelen van duurzame alternatieven. Voor een overzicht van deze ontwikkelingen is een interactieve kaart met de projecten en beschrijvingen samengesteld.

Wilt u de volledige interactieve kaart bekijken? Vraag hier gratis toegang aan.

Rail Infra Forum 2022

De ontwikkelingen op het gebied van duurzaam rollend materieel en de bijbehorende infrastructuur, zoals laadmogelijkheden en tankinstallaties voor waterstof, staan centraal tijdens het Rail Infra Forum op 12 en 13 oktober in Berlijn. Van alternatieve brandstoffen en batterijaandrijving in het reizigersvervoer tot on-track machines, en van het opladen van batterijen onder de bovenleiding tot het tanken van waterstof. Het programma en de sprekers zijn te vinden op de website van het evenement.

Auteur: Nick Augusteijn