FR NL

Nokia helpt spoorsector de belemmeringen voor de adoptie van FRMCS te overwinnen

An efficient and future-proof introduction of FRMCS based on 5G technology 2019, Flickr, Richard Hadley

Het Future Railway Mobile Communication System, of FRMCS, heeft het potentieel om te dienen als een allesomvattende enabler voor de digitalisering van de spoorwegsector.

Wat op zijn beurt de sleutel vormt tot het ontsluiten van veel van de efficiëntie- en betrouwbaarheidswinsten die beleidsmakers van de spoorwegen vragen.

Geconfronteerd met een enorme uitdaging

Helaas zijn de wijdverbreide acceptatie en snelle implementatie ervan in de industrie verre van verzekerd. In een tijdperk van macro-economische instabiliteit en aanhoudende onzekerheid in verband met oorlog en pandemie, staan ​​spoorwegexploitanten en infrastructuurbeheerders voor een enorme uitdaging om concurrerende investeringsbehoeften in evenwicht te brengen.

Whitepaper als hulpmiddel

Kan de industrie met spoed aantonen dat FRMCS op een duidelijk, levensvatbaar pad is naar technologische volwassenheid en betaalbaarheid? Nokia denkt van wel en wil hierbij een helpende hand toesteken.

Lees hier de whitepaper https://pages.nokia.com/T0083Z-Overcoming-Barriers-to-FRMCS-Adoption.html?did=D00000003643&utm_campaign=RailCritComm_DG&utm_source=Railway-news&utm_medium=cpm&utm_contents-white-frmcoctm22, waarin de toekomstige uitdagingen worden onderzocht en wordt nagegaan in hoeverre deze kunnen worden overwonnen, waaronder:

– Financiering

– Tijdschalen

– Installatie

– De technologiekeuze

– Migratie met twee snelheden

Auteur: Jos Sterk