FR NL
New site entrance

Siemens Mobility investeert 116 miljoen euro in nieuwe fabriek in Groot-Brittannië

Siemens Mobility heeft plannen bekendgemaakt om 100 miljoen pond (116 miljoen euro) te investeren in een ultramoderne fabriek in Chippenham, Wiltshire, als onderdeel van zijn strategie om zijn capaciteiten op het gebied van spoorweginfrastructuur te vergroten. De nieuwe faciliteit zal digitale engineering en onderzoek en ontwikkeling (R&D) omvatten en betekent een belangrijke stap voorwaarts in Siemens’ streven naar innovatie en duurzaamheid.

De geavanceerde fabriek, die naar verwachting in 2026 operationeel zal zijn, zal tegemoetkomen aan de groeiende vraag naar spoorwegtechnologie en zal Siemens in de voorhoede van de sector plaatsen. Ongeveer 800 lokale werknemers die zich bezighouden met productie, onderzoek, engineering en ondersteunende functies zullen overgaan naar de nieuwe locatie, waardoor de continuïteit van de activiteiten wordt gewaarborgd.

De nieuwe vestiging in Chippenham, gelegen op het SouthPoint Business Park, zal voldoen aan hoge duurzaamheidsnormen, met een kantoorgebouw dat is ontworpen om een BREEAM ‘Excellent’ certificering te behalen. In de productie- en opslagruimten wordt prioriteit gegeven aan duurzaamheid op verschillende gebieden, zoals energie-, water- en afvalbeheer.

Naast de geavanceerde productiefaciliteiten zal de fabriek beschikken over moderne kantoorruimtes die bevorderlijk zijn voor samenwerking en innovatie, in lijn met de zich ontwikkelende trends op het gebied van werk. Inspanningen om de biodiversiteit te verbeteren door middel van inheemse beplanting en habitats voor wilde dieren onderstrepen de inzet van Siemens voor milieubehoud en verantwoord ondernemen.

Verder lezen:

Dit artikel is automatisch vertaald vanuit het Engels naar het Nederlands.

Auteur: Emma Dailey

Bron: RailTech.com