FR NL
Brand bij station Elephant and Castle in Londen

Treinverkeer hervat na brand in station Londen

Bij een brand bij het treinstation Elephant and Castle in Londen zijn maandagmiddag zes mensen gewond geraakt. Door de vlammenzee die daarbij ontstond werd een deel van de skyline van de stad bedekt door een grote zwarte rookpluim. Zo’n tien brandweerwagens en honderd brandweerlieden gingen ter plaatse om de brand te blussen.

Dinsdagochtend kon het treinverkeer van en naar station Elephant and Castle weer worden hervat. Het is nog onbekend hoe de brand uitbrak. De politie meldt dat er geen aanwijzingen zijn dat het om een terroristische daad ging. De Victoriaanse bogen op het station overleefde de brand zonder structurele schade. Ook de rails bleef ongeschonden, meldde spoorbeheerder Network Rail aan de Evening Standard.

Explosie

Van de zes mensen die ter plaatse werden behandeld door ambulancepersoneel werd er een naar het ziekenhuis gebracht. Het station en omliggende gebouwen werden ontruimd. Op videobeelden is te zien hoe een vuurbal uit het station komt. Bij de brand gingen drie winkels in vlammen op. Ook ontstond er brand in auto’s en een telefooncel.

Onderwerpen: , ,

Auteur: Marieke van Gompel

Bron: SpoorPro.nl

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.