FR NL

STAUFF haalt als toeleverancier aan Hitachi Rail nieuw EMR Aurora-contract binnen

Nieuw EMR Aurora-contract ondersteunt STAUFF

East Midlands Railway (EMR) en Hitachi Rail garanderen gespecialiseerde productiebanen in de Britse stad Sheffield nadat STAUFF uit deze stad werd uitgekozen om een ​​reeks componenten te leveren voor de nieuwe Intercity-vloot van EMR. De fabrikant uit Sheffield levert zodoende gespecialiseerde onderdelen aan de Aurora-vloot van EMR.

Onderdeel van de wereldwijde toeleveringsketen van Hitachi Rail

STAUFF, gekend als een wereldleider in de productie en levering van hydraulische systeemcomponenten, levert zodoende een aantal belangrijke producten voor EMR’s nieuwe Aurora Fleet, zoals gespecialiseerde klemoplossingen, buismanipulatie, flexibele slangassemblages en fittingen.

STAUFF maakt sinds 2012 deel uit van de wereldwijde toeleveringsketen van Hitachi Rail en dankzij deze nauwe relatie wordt de werkgelegenheid in de fabriek van Sheffield gegarandeerd. Het Brits bedrijf wordt zo in staat gesteld om te investeren en te innoveren in zijn eigen productietechnieken bedoeld om geavanceerde intercitytreinen voor het VK te leveren.

Meer stoelen en van een modern interieur

Wanneer ze in 2023 in gebruik wordt genomen, zal de Aurora-vloot aanzienlijke voordelen bieden ten opzichte van de bestaande vloot van EMR, waarbij de passagiers kunnen profiteren van meer stoelen en van een modern interieur.

De treinen, die op bovengrondse elektrische lijnen kunnen rijden, zullen ook functies bevatten die door de passagiers op prijs worden gesteld, waaronder airconditioning, overal gratis wifi, stopcontacten en betere passagiersinformatieschermen. De nieuwe Aurora-vloot wordt momenteel geproduceerd in de fabriek van Hitachi Rail in het VK.

Auteur: Jos Sterk