FR NL

Alstom levert nieuwe Traxx-locomotieven aan Railpool

De nieuwe bestelling zal de Traxx-vloot van Railpool uitbreiden tot meer dan 250 locomotieven. De bestelling voor 15 voertuigen bevat de beproefde Last Mile-functie en zal worden gebruikt in Italië, Noorwegen en Zweden.

Alstom heeft een order ontvangen van de toonaangevende Europese leasemaatschappij voor spoorvoertuigen, Railpool, voor de levering van 15 Traxx-locomotieven. Daarnaast is er ook een optie voor vijf extra units voorzien. De 15 Traxx-locomotieven, vervaardigd in de vestigingen van Alstom in Kassel (Duitsland) en Vado Ligure (Italië), zijn bedoeld voor gebruik in Noorwegen, Zweden en Italië.

Goede samenwerking tussen Railpool en Alstom

Torsten Lehnert, CEO van Railpool: “Door deze 15 locomotieven te bestellen, wordt onze vloot van Traxx-locomotieven uitgebreid tot meer dan 250, wat onze langdurige, nauwe samenwerking met Alstom onderstreept. Alle locomotieven zullen worden uitgerust met de beproefde Last Mile-functie, die het toepassingsgebied van onze locomotieven aanzienlijk vergroot.”

“Railpool is een van onze grootste klanten op het vlak van locomotieven waarmee we een langdurige en succesvolle samenwerking hebben. We zijn verheugd dat we kunnen bijdragen aan het efficiënter en duurzamer maken van het goederenvervoer in Noord- en Zuid-Europa met deze extra Traxx-locomotieven voor de Italiaanse, Noorse en Zweedse markt.”

Het modernste platform voor vierassige locomotieven

Het Traxx 3-perron is het modernste platform voor vierassige locomotieven in Europa. De drie modellen, Traxx AC3, Traxx MS3 en Traxx DC3, bieden een ondersteunende dieselmotor voor het overbruggen van niet-geëlektrificeerde secties met de optionele Last Mile-functie. Met meer dan 2.400 verkochte voertuigen zijn de Traxx-locomotieven het meest succesvolle platform in Europa.

Auteur: Jos Sterk