FR NL

CZ Loko wint contract om locomotieven Tsjechische spoorwegen te upgraden

https://railway-news.com/cz-loko-wins-contract-to-upgrade-czech-railways-locomotives/?dtt=*|D1544|*&utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=RN-week7-2022&utm_term=News

Fabrikant van rollend materieel CZ Loko heeft het contract gekregen om de vloot van 14 locomotieven van de klasse 742 van de Tsjechische spoorwegen te moderniseren.

Het contract, met een waarde van meer dan 684 miljoen Tsjechische kroon (28,12 miljoen euro), maakt deel uit van de 2030-strategie van de Tsjechische Spoorwegen om een ​​aanzienlijk deel van het rollend materieel te upgraden.

CZ Loko zal de vierassige ČKD-diesellocomotieven van 1977 tot 1986 opwaarderen tot nieuwe locomotieven van de 742.71X-klasse, die ook onder de handelsnaam EffiShunter 1000M bekend staan.

Uitgerust met het ETCS-treincontrolesysteem

De voertuigen zullen worden uitgerust met het ETCS-treincontrolesysteem, met online monitoring en met een nieuwe generatie tractie- en hulpapparatuur.

Alleen het draaistel en het hoofdframe blijven hetzelfde, maar zullen ook een algemene revisie ondergaan.

Maximumsnelheid van 100 kilometer per uur

De verbrandingsmotor van 1.000 kilowatt maakt een maximumsnelheid van 100 kilometer per uur mogelijk.

Het eerste voertuig zal eind februari 2023 door de Tsjechische Spoorwegen in gebruik worden genomen en het laatste tegen eind 2024. De gemoderniseerde locomotieven zullen worden gebruikt tijdens spanningsonderbrekingen, voor technologische en operationele ritten op ETCS-lijnen, in het geval zich ongevallen met treinen voordoen en voor andere servicebehoeften.

Auteur: Jos Sterk