FR NL

Alstom haalt groot contract bij Network Rail binnen

https://www.railtech.be/fr/infrastructure/2022/03/11/alstom-remporte-un-important-contrat-de-signalisation-pour-network-rail/

Alstom heeft in het Verenigd Koninkrijk een contract van £ 49 miljoen (€ 58,46 miljoen) van Network Rail binnengehaald voor de levering van nieuwe signalering, nieuwe overwegen en andere faciliteiten tussen Farncombe in Surrey en Petersfield in Hampshire aan de London Waterloo naar Portsmouth lijn, een verbinding die meer dan 150 jaar geleden werd gebouwd.

Het project omvat verbeteringen aan de signalisatie, het spoor en de overwegen in de periode 2022-2024 tussen Farncombe en Petersfield, als onderdeel van het Portsmouth Direct Upgrade-project.

Enkele mijlpalen van het project

Mijlpalen van het project, bekend als GRIP 5-8, zijn onder meer verbeteringen aan bewegwijzering, sporen en overwegen tussen 2022 en 2024 en dit op het traject tussen Woking en Portsmouth. Vóór de COVID-19-pandemie maakten dagelijks ongeveer 40.000 passagiers gebruik van deze lijn, waarmee het een van de drukste forensenlijnen van het land mag worden beschoudw.

“Door het feit dat we als één team samenwerken met onze toeleveranciers en met het Network Rail Southern-team, bevinden we ons in een ideale positie om ​​betrouwbaardere oplossingen te bieden voor passagiers op dit belangrijke gedeelte van Farncombe tot Petersfield. Door automatisering te combineren met de nieuwste digitale technologie van Alstom, zullen we de bedrijfskosten verlagen, de efficiëntie verhogen en de veiligheid van baanwerkers verbeteren”, zegt Jason Baldock, Managing Director, Digital Solutions bij Alstom UK.

In samenwerking met Network Rail, Alstom en zijn toeleveringsketen zal het project activa vernieuwen en digitale technologieën toevoegen, waaronder:

*Verbeteringen bij oversteekplaatsen gefocust op meer veiligheid en betrouwbaarheid: negen oversteekplaatsen worden vervangen, waaronder vijf bestaande automatische oversteekplaatsen voor halve slagbomen die zijn geüpgraded naar volledige slagboomcontrole, plus drie oversteekplaatsen voor voetgangers met stoplichten en objectcontrollers;

*De seincontrole van het gebied is overgebracht van drie lokale seinhuizen naar één centraal Basingstoke-seinhuis van Network Rail, met gebruikmaking van Alstom’s MCS ‘Infinity’ seingeving op afstand en MAR-S automatische routeringstechnologie;

*Alstom Smartlock digitale vergrendelingen die de betrouwbaarheid, prestaties en capaciteit verhogen;

*Vervanging van spoorcircuits door assentellers, resulterend in 50% energiebesparing in het hele projectgebied en verbeterde veiligheid voor grondonderhoudspersoneel.

MFSA voor de zuidelijke regio

Het project maakt deel uit van het Major Signalling Framework Agreement (MSFA) voor de zuidelijke regio dat Alstom in 2020 heeft binnengehaald. Alstom werkt samen met Network Rail binnen een ‘Customer Excellence Team’ om volledig veilig te kunnen voldoen aan de verplichtingen van Network Rail aan passagiers en vrachtgebruikers.

Alstom werkt tevens nauw samen met de toeleverianciers om de zichtbaarheid van de werkzaamheden te verbeteren en nieuwe kandidaten te werven voor een reeks technische en projectmanagementfuncties voor een divers en duurzaam personeelsbestand.

Auteur: Jos Sterk