FR NL

Duitsland: DB Regio moderniseert de vloot Desiro-treinstellen van het VVO-dieselnetwerk

(Dresden, 04.03.2022) Seit 12. Dezember 2021 fährt die DB Regio AG nach gewonnener Ausschreibung auf den vier Linien des Dieselnetzes im Verkehrsverbund Oberelbe (VVO). Die roten Triebwagen (Baureihe VT 642 Desiro) sind seit knapp drei Monaten zwischen Dresden und Kamenz sowie Königsbrück, auf der Strecke durch das Müglitztal von Heidenau nach Altenberg sowie zwischen Pirna und Sebnitz im Einsatz. Schrittweise werden derzeit die Fahrzeuge der Flotte modernisiert – die DB Regio und der Verkehrsverbund Oberelbe (VVO) stellten heute einen der ersten Wagen im Re-Design im Dresdner Hauptbahnhof.

DB Regio heeft een van de eerste Desiro-treinstellen voorgesteld die werden ontworpen voor de vervoersvereniging Verkehrsverbund Oberelbe (VVO) die diensten voor het openbaar vervoer aanbiedt in Saksen, Duitsland.

Naast de geleidelijke modernisering van de VVO-vloot, exploiteert DB Regio sinds drie maanden de vier lijnen van het dieselnetwerk tussen Dresden, Kamenz en Königsbrück. Deze gaat door het Müglitztal van Heidenau naar Altenberg en tussen Pirna en Sebnitz.

Op basis van de eisen gesteld door de VVO heeft DB Regio een aantal nieuwe medewerkers aangeworven, waaronder een aantal die werden overgenomen van de Mitteldeutsche Regiobahn (MRB).

Al drie van de treinstellen zijn gemoderniseerd

De maatschappij exploiteert momenteel het netwerk met 21 voertuigen, met zes extra treinwagons en dit via een nieuwe halfuurdienst van Kamenz naar Dresden met de S8.

Tot nu toe zijn drie van de treinstellen gemoderniseerd met onder meer wifi, USB-aansluitingen en een nieuw passagiersinformatiesysteem.

Minder storingsgevoelig

Er is ook een overrijhelling die handmatig kan worden ingesteld om de toegankelijkheid te waarborgen. Deze oplossing is minder storingsgevoelig dan de eerder gebruikte voertuigen, die slechts gedeeltelijk over automatische spleetoverbrugging beschikten.

Bovendien vereenvoudigt het ook het instappen op stations waarvan de perrons lager zijn dan de 55 centimeter hoge ingangen van de wagons.

Auteur: Jos Sterk