FR NL

Mogen we u voorstellen: de CRS-2000 is een nieuwe compacte en robuuste DC/DC-converter

https://railway-news.com/crs-2000-new-compact-and-robust-design-dc-dc-converter/?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=RN-week12-2022&utm_term=Premium

Premium PSU lanceert een nieuwe DC/DC-converterserie met een compact en robuust ontwerp, meer bepaald de CRS-2000.

De CRS-2000 levert 2000W bij 24, 36, 48, 72 en 110V en is ontworpen volgens de norm voor rollend materieel EN50155. De converter biedt tot 93% efficiëntie, zelfs in modellen met 24 V-uitgang, dit dankzij de synchrone rectificatie.

De koeling vindt plaats via drie redundante elektronisch geregelde ventilatoren die de benodigde hoeveelheid lucht leveren, afhankelijk van de bedrijfstemperatuur en de belastingsomstandigheden, wat de levensduur van de omvormer verlengt. Bij onderspanning van de ingang wordt de omvormer uitgeschakeld, dit om overmatige ontlading van de batterij te voorkomen.

Optionele extra functionaliteiten

De CRS-2000 bevat optionele extra functionaliteiten, zoals de ORing, die parallel gebruik en redundantie van de uitgang mogelijk maakt, en de H-bescherming die een 10 ms hold-up-tijd op vol vermogen omvat, terwijl de converter tevens functies met toegevoegde waarde biedt, zoals actieve bescherming tegen omgekeerde polariteit en een inschakelstroom stroombegrenzer.

Ontworpen voor een lange levensduur

Alle modellen bieden instelbare uitgangsspanning, remote sensing, beveiliging tegen kortsluiting en overbelasting, OK-LED’s voor ingang en uitgang en alarm voor uitgangsstoring. Bovendien is de CRS-2000 ontworpen voor een lange levensduur in zware omgevingen, met een garantie tot 5 jaar.

In navolging van de lijn van DC/DC-converters uit de CRS-1000-serie, onderscheidt deze nieuwe toevoeging aan de familie van DC/DC-converters zich door het gebruik van de SiC-technologie (Silicon Carbide), waardoor het apparaat een hoge vermogensdichtheid heeft.

Auteur: Jos Sterk