FR NL

DB Regio bevestigt bestelling voor 29 Alstom Coradia EMU’s

DB Regio confirms order for 29 Alstom Coradia EMUs

DB Regio bevestigde recent de bestelling van 29 Alstom Coradia EMU’s. De order is het logische gevolg van de toekenning van het contract aan DB Regio in februari.

DB Regio, een dochteronderneming van de Duitse Spoorwegen (DB), heeft Alstom het ​​contract gegund voor 29 dubbeldeks Coradia Stream EMU’s met een snelheid van 160 km/u die vanaf december 2025 zullen rijden op de routes RE50 Frankfurt – Fulda – Bebra en RB51 Frankfurt – Wächtersbach.

Het contract volgt op de gunning in februari door Rijn-Main Transport Authority (RMV) en North Hessen Transport Association (NV) aan DB Regio om de beide routes voort te zetten na de wijziging in dienstregeling die gepland is voor december 2025.

Levering in de tweede helft van 2025

Alstom zal 23 vierdelige, één vijfdelige en vijf zesdelige treinen bouwen, met levering naar verwachting in de tweede helft van 2025. De treinen zullen worden gebouwd in Salzgitter, Duitsland.

De treinen krijgen vierzitsgroepen met grote tafels in de eerste klas en kleine aan de muur gemonteerde tafels in de tweede klas. Op de stoelen komen stopcontacten en er is gratis wifi. De trein is ook ontworpen om toegang te bieden tot alle deuren op de meeste stations door middel van een uniforme instaphoogte van 600 mm. Er zijn ook 30 plaatsen voor fietsen te voorzien.

Auteur: Jos Sterk