FR NL

Škoda tekent contract voor upgrade van 80 trams in Göteborg

https://railway-news.com/sweden-skoda-to-upgrade-80-trams-for-gothenburg/?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=RN-week20b-2022&utm_term=News

De Zweedse exploitant Västtrafik AB heeft met Škoda Group een contract afgesloten voor het upgraden van 80 trams voor de stad Göteborg, Zweden. De M31-trams zullen van 2022 tot 2027 worden gerepareerd en gemoderniseerd in de productiefaciliteit van Škoda in Ostrava. Het contract heeft een waarde van bijna 80 miljoen EUR.

Miroslav Mareš, voorzitter van de raad van bestuur en CEO van Škoda Group zei hierover:

“Het succes in Zweden bevestigt ons vermogen om zelfs in de meest veeleisende markten te slagen, waarvan Scandinavië er zeker een is. Ik geloof dat de vernieuwde trams die we in Göteborg zullen leveren zowel de passagiers als de exploitanten voor de volle 100% tevreden zullen stellen. Als traditioneel reparatie- en moderniseringsbedrijf voor transportbedrijven zijn wij in staat onze klanten een hoge kwaliteit te bieden. De afgelopen jaren hebben we ook onze competenties uitgebreid en nieuwe trams en andere producten geproduceerd voor de huidige en toekomstige klanten van de groep.”

Aanpassingen worden gedaan

Volgens het contract zal Škoda de trams upgraden door aanpassingen toe te voegen, zoals een nieuw deursysteem, een nieuw remsysteem en airconditioning voor de bestuurderscabine. Daarnaast zal Škoda de wagens schilderen, het laminaat repareren, de carrosserieën onderhouden en de elektrische systemen opknappen. Het contract omvat ook het vervangen van vloeren, het aanpassen van het interieur en de bestuurderscabines, het toevoegen van nieuwe verlichting en het herzien van de verwarmingssystemen voor elk van de 80 trams.

Juha Vierros, voorzitter van de Škoda Group North Region zei:

“De modernisering van de bestaande M31 tramvloot in Göteborg is van groot belang voor de hele Škoda Group. Dit project legt de basis voor ons toekomstige succes, aangezien we ernaar streven om duurzame oplossingen aan te bieden op de Zweedse markt.”

Het huidige contract volgt op een eerder contract waarbij de fabriek in Ostrava tussen 2011 en 2017 79 M31-trams repareerde voor Ekova Electric, de tramexploitant in Göteborg. In 2021 werd het bedrijf Ostrava geïntegreerd in de Škoda Group.

Auteur: Jos Sterk