FR NL

Yeltech houdt de treinen rijdend bij hete zomertemperaturen

https://railway-news.com/we-keep-trains-running-during-the-hot-temperatures-of-summer/?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=RN-week18-2022&utm_term=Yeltech

Rails in direct zonlicht kunnen wel 20°C warmer zijn dan de luchttemperatuur. Omdat rails van staal zijn, zetten ze uit naarmate ze heter worden en kunnen ze gaan buigen – ook wel ‘knikken’ genoemd – wat kan leiden tot treinvertragingen en ongevallen.

Het bewaken van de spoortemperatuur is daarom van groot belang voor het bepalen van de veilige rijsnelheid van treinen, het minimaliseren van vertragingen en het voorkomen van knikken.

Preventief onderhoud met de oplossing van Yeltech

Het minimaliseren van de dreiging van overlast voor passagiers en het vergroten van hun veiligheid is een belangrijke vereiste voor het spoorverkeer. De Yeltech Rail Temperature Monitor (RTM) biedt een innovatieve oplossing voor deze kritieke behoefte. Network Rail heeft inmiddels de Yeltech RTM V3 goedgekeurd.

Waarschuwing wanneer kritieke spoortemperatuur wordt bereikt

Deze Yeltech RTM V3 is ontworpen om de spoortemperatuur te meten en maakt gebruik van de gepatenteerde technologieën van Yeltech. Via bewakingssystemen op afstand wordt gewaarschuwd wanneer een kritieke spoortemperatuur (CRT) wordt bereikt, waardoor de dreiging van vertragingen of verstoringen wordt verminderd.

Slimme bewakingsoplossingen

De RTM V3 toont spoorbeheerders en spooringenieurs voortdurend bijgewerkte spoortemperatuurgegevens, waardoor ze kunnen anticiperen op mogelijke storingen, onnodige snelheidsbeperkingen vermijden en de tijd die ze aan of nabij de spoorlijn besteden minimaliseren.

De RTM V3 is een duurzaam, draadloos, compact, autonoom, mobiel, batterijgevoed meetapparaat voor het rapporteren van spoortemperaturen.

Temperatuurmetingen worden op afstand gemeld via sms of per e-mail. De RTM V3 wordt geleverd met een eigen internetgebaseerde rapportage- en alarmafhandelingsoplossing en ook een eigen managementinformatiesysteem (YelCloud).

Auteur: Jos Sterk