FR NL

Alstom en NS onthullen nieuwe Intercity Next Generation trein die ook in België kan rijden

Siemens AG

De nieuwe Intercity Next Generation (ICNG)-trein van NS werd vorig weekend voor het eerst aan het publiek gepresenteerd toen de Nederlandse spoorwegmaatschappij het voertuig van Alstom presenteerde op Rotterdam Centraal Station in Nederland.

De Coradia Stream Intercity Next Generation trein

Alstom levert 79 Coradia Stream-treinen aan NS, waarvan de eerste naar verwachting voor het einde van het jaar op het Nederlandse netwerk zal rijden.

NS heeft 20 extra Coradia Stream ICNG-treinen besteld, die ook in België kunnen rijden.

De ICNG-treinen voldoen aan de hoogste normen voor interoperabiliteit en zijn uitgerust met ERTMS-signalisatiesystemen. Dit zal de efficiëntie en betrouwbaarheid van het netwerk verbeteren, vooral op de drukste lijnen.

Modern tractiesysteem

De treinen zijn ook uitgerust met een modern tractiesysteem dat regeneratief remmen mogelijk maakt, waarmee maar liefst 35 procent van het energieverbruik van een trein kan worden bespaard. Dan zwijgen we nog over het verminderen van de wielslijtage.

De nieuwe voertuigen, speciaal ontworpen door Alstom voor NS, bieden de passagiers overal airconditioning, wifi en reguliere oplaadpunten.

Bovendien zorgen het aero-akoestische ontwerp van de ICNG, het gebruik van componenten met verminderde geluidsemissie en van draaistellen met luchtvering ervoor dat het geluid zowel binnen als buiten het voertuig wordt verminderd.

95 procent van de onderdelen zijn recycleerbaar

Bovendien zijn aan het einde van hun levensduur 95 procent van de onderdelen van het voertuig recycleerbaar.

Bernard Belvaux, Managing Director van Alstom Benelux, zei: “Coradia Stream-treinen zijn succesvol omdat ze zeer betrouwbaar, energiezuinig, veilig en comfortabel vervoer voor reizigers bieden. Ze hebben ook een indrukwekkende beschikbaarheid van meer dan 97% en zijn gemakkelijk te onderhouden.3

Auteur: Jos Sterk