FR NL

Weer problemen bij Thalys, heel wat verbindingen geannuleerd

Ruy Barbosa Pinto

De problemen bij Thalys blijken nog niet achter de rug te zijn. Wie een ticket heeft gekocht, is niet zeker dat hij of zij kan vertrekken op de dag van reservatie. Het bedrijf kampt nog steeds met operationele problemen, met als gevolg dat verschillende treinen afgelast zijn. Op de koop toe is ook de klantendienst is momenteel niet bereikbaar.

Heel wat reizigers die voor de komende weken een ticket boekten bij Thalys ontvingen een mailbericht dat hun trein naar Parijs, Amsterdam of Keulen geannuleerd werd. De aanleiding daarvoor moet worden gezocht bij technische problemen. In de onderhoudswerkplaatsen van Parijs en Brussel staan twee treinen geparkeerd als gevolg van die problemen. Alleszins tot en met 14 augustus worden daardoor dagelijks een groot aantal ritten afgeschaft.

Klantendienst laat het afweten

De reizigers kunnen gratis hun reis uitstellen of een terugbetaling van hun ticket aanvragen. De woordvoerder van Thalys maakt er zich makkelijk van af door te stellen dat de klantendienst moet gecontacteerd worden. Dat bleek vanmorgen in de praktijk echter onmogelijk.

“Ons hele team is ingeschakeld om iedereen zo snel mogelijk verder te helpen. We vragen aan de reizigers om geduldig te zijn”, zo zegt stelt de woordvoerder van Thalys. De afgelopen weken waren er regelmatig problemen met Thalys, iets waar kandidaat-reizigers wel degelijk rekening mee moeten houden.

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Jos Sterk