FR NL

Wereldprimeur voor Hitachi Rail

2014, Wikimedia Commons

Hitachi Rail is gekozen om automatische treinbediening (ATO) over ETCS Level 2-technologie te installeren in de New Generation Rollingstock (NGR)-vloot van Queensland, bestaande uit 75 treinen met zes wagons.

Deze toepassing van ATO over ETCS zal een wereldprimeur zijn.

Ook een contract voor onderhoud

Het contract, met een waarde van 107 miljoen AUD (72,49 miljoen EUR | 74,3 miljoen USD), zal over een periode van vier jaar worden opgeleverd.

Naast deze werkzaamheden heeft Hitachi Rail ook een contract van 65 miljoen AUD (44,04 miljoen EUR | 45,13 miljoen USD) gekregen voor het onderhoud van de vloot tot 2046.

Niets dan voordelen

Door ATO te combineren met ETCS, kunnen de treinen van Queensland Rail veilig rijden terwijl ze dichter bij elkaar rijden, waardoor de operator een groter aantal diensten kan aanbieden.

De gecombineerde technologieën zullen ook het energieverbruik verlagen en de duurzaamheid verbeteren, aangezien Queensland Rail de treinen consistent met een optimale snelheid kan laten rijden.

De eerste twee treinen worden momenteel met de technologie uitgerust en vervolgens getest.

Roslyn Stuart, Senior Director van Hitachi Rail in Australië, zei:

“We zijn verheugd om te starten met het werken aan een eerste toepassing ter wereld van ATO over ETCS-technologieën die de wereldwijde ETCS-standaard toepassen op de NGR-vloot van Queensland. We kunnen putten uit onze wereldwijde expertise om dit innovatieve contract waar te maken, waardoor er meer treinen tegelijk op de lijn kunnen rijden terwijl hun energie-efficiëntie aanzienlijk wordt verbeterd. Ons werk zal zowel de passagier als de exploitant ten goede komen, door een service te bieden die een meer naadloze, duurzame mobiliteit mogelijk maakt.”

Auteur: Jos Sterk