FR NL

De Unimat 09-4×4/4S Dynamic E3 wordt voorgesteld op het InnoTrans Outdoor Display

2007, Wikipedia

Op het InnoTrans Outdoor Display presenteren Plasser & Theurer de Unimat 09-4×4/4S Dynamic E3, de nieuwe alles-in-een stampmachine met klimaatvriendelijke aandrijftechniek, ontwikkeld voor DB Bahnbau Gruppe GmbH.

Zomers als de vorige laten duidelijk zien dat de transitie naar klimaatvriendelijke technologieën urgent is. Daarom is Plasser & Theurer trots op om al in 2015 de eerste machine met hybride aandrijving op de markt te hebben gebracht.

Vier jaar later tekende de DB Bahnbau Gruppe het contract voor een nieuwe wissel- en vlakspoorstopmachine. De belangrijkste voordelen is de toekomstbestendige aandrijftechnologie die wordt gebruikt.

De Unimat 09-4×4/4S Dynamic E3

De Unimat 09-4×4/4S Dynamic E3 is de eerste E3 hybride machine bestemd voor Duitsland. Hij kan emissievrij rijden met groene trekstroom. Met een snelheid van 100 km/u in rijmodus bereikt hij snel bouwplaatsen in stedelijke gebieden en tunnels. Hij is even snel op zware lijnen waar hij zijn volledige potentieel als een echte alles-in-één machine ontsluit.

Maximale flexibiliteit

Met zijn elektrisch aangedreven 1-sleeper stopeenheid kan hij continu zowel vlakke sporen als wissels onderhouden. Een van de kenmerken is maximale flexibiliteit in de wissel door onder andere variabel gebruik van 16 stoptanden.

Daarnaast zorgen de DGS dynamische spoorstabilisator en de trailer met veegunit voor een perfecte afwerking na het aanstampen.

Auteur: Jos Sterk