FR NL

Alstom trekt kaart van de duurzaamheid en die van digitalisering

2018, Alstom

Digitalisering is een belangrijk aandachtspunt voor Alstom op InnoTrans dit jaar. Het bedrijf zal ATO-, ETCS- en cyberbeveiligingstechnologieën presenteren die operators kunnen helpen om realtime prestaties in signalering en multimodaliteit te optimaliseren.

Ook zullen de geavanceerde oplossingen voor onderhoud van de fabrikant te zien zijn, waaronder HealthHub. Maar vooral duurzaamheid wordt op dit bedrijf op InnoTrans 2022 hoog in het vaandel gevoerd.

Een wereldpremière speciaal voor het spoorvervoer

Een ander belangrijk gebied zijn groene tractieoplossingen. Alstom zal zijn nieuwste waterstof-, batterijpakket- en brandstofceloplossingen voor treinen presenteren, waaronder de wereldpremière van zijn derde generatie waterstofbrandstofcel die speciaal is gebouwd voor spoorvervoer.

Coradia iLint

De aanwezigen krijgen de kans om te reizen met een Coradia iLint-trein – de eerste passagierstrein die wordt aangedreven door waterstof.

Nu in commerciële dienst in Duitsland, zal de trein twee keer per dag van Berlijn-Spandau naar Berlijn-Ostbahnhof rijden, een ervaring die de bezoekers ongetwijfeld sterk zullen appreciëren.

Op de buitenbanen presenteert Alstom zijn Coradia Stream High Capacity dubbeldeks regionale trein en de Traxx locomotief met last mile optie en uitgerust met ETCS.

Auteur: Jos Sterk