FR NL

Brandstofceltechnologie van Cummins als voorsmaakje van een emissievrije spoorwegvloot

2020, Wikimedia Commons

Cummins Inc., een wereldwijde leider op het gebied van energie en technologie, leverde de eerste vloot waterstoftreinen voor praktisch gebruik in de Duitse deelstaat Nedersaksen.

De Alstom Coradia iLint-treinen zijn uitgerust met Cummins-brandstofcelsystemen en zullen rijden op ’s werelds eerste treinroute die volledig op waterstof rijdt voor passagiersvervoer. Halverwege de zomer arriveerden de eerste emissievrije passagierstreinen van de 14-treinvloot.

Een nieuw tijdperk van duurzaamheid

Amy Adams, Vice President van Fuel Cell and Hydrogen Technologies bij Cummins, zei:

“De spoorwegindustrie in Europa gaat een nieuw tijdperk van duurzaamheid in en Cummins is enthousiast en klaar om te helpen bij de overgang naar emissievrije oplossingen.

“We innoveren de brandstofcel- en waterstoftechnologie die de bestaande infrastructuur voor dieseltreinen in wezen kan omzetten in emissievrije spoorwegen zonder een uitgebreide en dure spoorelektrificatie. Onze samenwerking met Alstom om de Coradia iLint van stroom te voorzien, toont aan dat we toegewijd, capabel en klaar zijn om het spoor te helpen koolstofarm te maken en de waterstofeconomie in Europa te helpen stimuleren.”

Een alternatief voor conventionele dieseltreinen

De Coradia iLint-treinen zijn door Alstom ontwikkeld als alternatief voor conventionele dieseltreinen. Ze worden aangedreven door Cummins-brandstofcelsystemen die waterstofbrandstof omzetten in energie en bestaande, niet-geëlektrificeerde infrastructuur omzetten in emissievrije spoorlijnen.

Dankzij deze systemen zal de trein tijdens het rijden alleen stoom en condenswater uitstoten en wordt gewerkt met een laag geluidsniveau dat het comfort van zowel de machinist als de passagiers verbetert.

Eigendom van de LNVG

Cummins en Alstom hebben in 2018 met succes de allereerste door waterstof aangedreven Coradia iLint-trein gelanceerd in Duitsland. De Coradia iLint is ook met succes getest in Oostenrijk, Nederland, Polen en Zweden. De treinen in Nedersaksen zullen de eerste volledige passagiersvloot zijn en zijn eigendom van Landesnahverkehrsgesellschaft Niedersachsen (LNVG). Cummins zal 54 extra brandstofcelsystemen aan Alstom leveren voor een bestelling van 27 Coradia iLint-treinen die zullen worden geleverd aan het grootstedelijk gebied van Frankfurt.

Auteur: Jos Sterk