FR NL

De nieuwe DC/DC-converter van intreXis voorgesteld op InnoTrans 2022

2019,Wikimedia Commons

De nieuwe intreXis vlaggenschip 1000 watt DC/DC converter werd vorige week geïntroduceerd op InnoTrans 2022 in Berlijn. Daarmee werd de race tegen de tijd wat betreft de ontwikkeling van de converter gewonnen.

Dit zijn de belangrijkste kenmerken

  1. De compacte spanningsomvormer met L/B/H-afmetingen van 245 × 135 × 74 mm vereist weinig installatieruimte en levert betrouwbaar 1000 W uitgangsvermogen over het gehele uitgebreide temperatuurbereik van –50°C tot +85°C volgens EN50155 :2021, dit volledig zonder derating en extra koellichamen.
  2. Alles inclusief – alle nuttige functies zoals actieve ompolingsbeveiliging, parallelschakeling, ontkoppelingsdiode, AAN/UIT op afstand, DC-OK-signaal, actieve inschakelstroombegrenzing en 10 ms hold-up-tijd (S2) – zijn standaard geïntegreerd.
  3. In de spoorwegtechniek leveren DC/DC-omvormers in de hogere vermogensklassen meestal meerdere belastinggroepen die afzonderlijk worden beveiligd door stroomonderbrekers. Voor het starten van veeleisende capacitieve belastingen levert het apparaat 1,6 keer de nominale uitgangsstroom, dat is maar liefst 65 A. Naast de indrukwekkende opstartprestaties heeft de converter een power boost-modus, waarmee hij korte termijn piekbelastingen aankan tot 1300 W gedurende 100 ms.
  4. Het uitgekiende ontwerp van het apparaat combineert alle essentiële aspecten zoals optimale warmteafvoer door het geïntegreerde koellichaam, eenvoudige montage en een intuïtieve, gereedschapsloze en steekbare aansluiting voor de DC/DC-converter. Het open ontwerp van het apparaat bij intreXis heeft u altijd geholpen om extra gewicht te besparen. Met slechts 1,8 kg is de nieuwe intreXis DC/DC-converter van 1000 W uitzonderlijk licht.

Beschikbaar

De nieuwe 1000 W DC/DC-converter is geoptimaliseerd voor 110 VDC-batterijsystemen is nu dus beschikbaar voor de klanten.

 

Auteur: Jos Sterk