FR NL

Contract met NMBS bevestigt de leidende positie van Alstom op de markt voor signalisatiesystemen voor de spoorwegen

Stoisko firmy Alstom podczas InnoTrans 2014 2014, Wikimedia Commons

Alstom heeft een contract binnengehaald voor het ontwerp, de levering en het onderhoud van het ETCS Level 2-signaleringssysteem van de laatste generatie (Baseline 3) voor de 120 locomotieven van de serie.

De toekenning van dit contract bevestigt de leidende positie van Alstom op de markt voor signalisatiesystemen voor de spoorwegen.

Onderhoud gedurende 10 jaar

De recentste generatie van ETCS Level 2- signalisatie technologie verbetert de operationele prestaties en de veiligheid van de treinen. Het contract voorziet in het onderhoud gedurende 10 jaar

De toekenning van dit contract bevestigt de leidende positie van Alstom op de markt voor signalisatiesystemen voor de spoorwegen.

In Europa is voor meer dan 60% van de treinen die zijn uitgerust met ETCS gekozen voor het systeem van Alstom. In België rust Alstom een groot deel van de NMBS-vloot uit en draagt het actief bij tot de modernisering van de spoorweginfrastructuur van Infrabel.

Succesvolle toepassingen

Dit treinbesturings- en controlesysteem Level 2 van de laatste generatie wordt al met succes toegepast door Alstom in Noorwegen en op elektrische locomotieven van de Ceske Drahy [CD – Tsjechische Spoorwegen].

Het wordt nu ingezet op de hogesnelheidstreinen van Deutsche Bahn (DB) in heel Duitsland en op S-Bahn [intercity treinen] van Alstom en concurrenten in de regio Stuttgart, alsmede op diverse projecten in Spanje, het Verenigd Koninkrijk, India en Australië.

Over Alstom

Om de weg naar de energietransitie in te slaan, ontwikkelt en verkoopt Alstom mobiliteitsoplossingen die een duurzame basis vormen voor de toekomst van het transport.  De productportefeuille van Alstom is de meest uitgebreide in de sector en omvat hogesnelheidstreinen, metro’s, monorails en trams, geïntegreerde systemen, diensten op maat, infrastructuur, signalisatie- en digitale mobiliteitsoplossingen.

Zo’n 150.000 treinen die over de hele wereld in commerciële dienst zijn, getuigen van de expertise van Alstom op het gebied van projectbeheer, innovatie, ontwerp en technologie.

Voor het 11de opeenvolgende jaar was Alstom in 2021 opgenomen in de indexen Dow Jones Sustainability World en Europe.

2.100 werknemers in ons land

Het in Frankrijk gevestigde Alstom is momenteel actief in 70 landen en heeft wereldwijd meer dan 74.000 medewerkers in dienst. Voor het boekjaar dat eindigde op 31 maart 2022 boekte de groep een omzet van € 15,5 miljard.

Zie www.alstom.com voor meer informatie.

Alstom stelt in België 2.100 mensen te werk. De activiteiten van de groep zijn geconcentreerd rond twee wereldwijde expertisecentra in Charleroi (signalisatie, tractie en energie-efficiëntieoplossingen), een montage- en onderhoudsfabriek in Brugge en een revisiefaciliteit in Fleurus.

Auteur: Jos Sterk