FR NL

Maak kennis met de nieuwe lichtgewicht modulaire connector van Stäubli: de Evotrak lite

{{Information |Description=NS 1717, Hoorn Kersenboogerd |Source=self-made |Date=april 2007 |Author= Erik Baas |Permission= |other_versions= }} 1717 Category:Files by User:Erik Baas2008, Wikimedia Commons, Erik Baas

Stäubli Electrical Connector lanceert de EvoTrak lite voor veelzijdige, aanpasbare elektrische verbindingen tussen de belangrijkste functies van de elektrische tractieketen van spoorvoertuigen.

Tijdens de InnoTrans van dit jaar werd de nieuwe modulaire lichtgewicht EvoTrak lite voor het eerst aan het publiek getoond.

Unanieme positieve reacties

De reacties waren unaniem positief en de feedback van bezoekers bevestigde dat de richting die Stäubli is ingeslagen toekomstgericht is.

De compacte en flexibele modulaire oplossingen, van 1 tot 4 polen, voldoen aan alle huidige normen in de spoorindustrie. Met de uitbreiding van de EvoTrak-familie biedt Stäubli nu, naast de bekende, in de praktijk geteste EvoTrak MPC (voorheen MPC), een consistent productportfolio voor de gehele tractieketen voor alle soorten rollend materieel.

Stäubli modulaire lichtgewicht connector

EvoTrak lite van Stäubli Electrical Connectors is een modulaire metalen connector die perfect is ontworpen om te voldoen aan de beperkingen van lightrailvoertuigen en de hoge eisen op de markt voor rollend materieel

Met een spanningscapaciteit van 1500 V en stroom tot 300 A is EvoTrak lite perfect geschikt voor toepassingen met gemiddeld vermogen met kabels tot 70 mm² en is vanwege zijn compactheid van groot belang voor Light Rail Vehicles (LRV).

De nieuwe EvoTrak lite is anderzijds een complete metalen connector, die gebruikmaakt van afgeschermde kabels en met fasescheiding. Dit inclusief IP2X. De nieuwkomer is net als de EvoTrak MPC modulaire connector, die zich in de praktijk al heeft bewezen, perfect afgestemd op de eisen van de spoorwegmarkt.

Auteur: Jos Sterk