FR NL

Intelligent Rail Summit op 16 en 17 november in Konstanz: korte samenvatting van het programma

File:Rheintorturm in Konstanz.jpg2022, Wikimedia Commons, Joachim Kohler

Railtech.com organiseert van 16-17 november de Intelligent Rail Summit in de stad Konstanz.

Hoe kan, in het licht van het toenemende treinverkeer, de levensduur van infrastructuur en materieel worden verlengd door goed onderhoud? Hoe kan asset management de prestaties helpen verbeteren in tijden van energieschaarste?

Programma is compleet

Deze en vele andere vragen komen aan bod tijdens de Intelligent Rail 2022-top die op 16 en 17 november in Konstanz wordt gehouden.

Het programma is nu compleet. Het omvat met name een technisch bezoek aan de SBB-site in Winterthur, Zwitserland, waar onlangs de eerste akoestische monitoringoplossing werd geïnstalleerd. Deskundige gidsen van het Oostenrijkse bedrijf Voestalpine Signaling presenteren de software van deze monitoringoplossing en de hardware die op het circuit is geïnstalleerd.

Twee sessies en vier thema’s

Wayside Train Monitoring Systems (WTMS), als databron, opent een wereld aan mogelijkheden, zeker als je de middelen hebt om inzichten uit deze data te halen en te verkrijgen. Deze kunnen vervolgens het beheer van de spoorweginfrastructuur informeren, onderhouds- en vernieuwingsverzoeken begeleiden en het levenscyclusbeheer van spoorwegactiva ondersteunen.

Sessie 1

Maar hoe kunt u deze gegevens extraheren en gebruiken? Wat betekent dit voor assetmanagement en capaciteitsmanagement? En hoe meet je de impact van deze data? Dit is het onderwerp van dit eerste deel van sessie 1.

Deel 2 richt zich op het feit dat de Europese spoorinfrastructuur intensief wordt gebruikt, waardoor er vaak weinig tijd is voor onderhoud.

Met initiatieven als het Shift2Rail-programma zou de onderhoudsperiode nog kleiner kunnen worden. Om het spoorwegsysteem optimaal te laten werken, zijn de beschikbaarheid en de staat van de infrastructuur essentieel. Hoe kunnen operators en infrastructuurbeheerders de juiste balans vinden?

Met de antwoorden op deze vraag komt een einde aan deze eerste dag

Sessie 2

De tweede sessie op 17 november zal ook twee thema’s hebben.

Deel 1 gaat over voorspellend onderhoud. Door te kunnen voorspellen wanneer schade kan optreden of de resterende gebruiksduur van een asset, kunnen bedrijven onderhoud beter plannen en plannen. Dit kan zich vertalen in meer efficiëntie en dus kostenbesparingen. Maar hoe stemt u onderhoudsbehoeften af ​​op onderhoudsmogelijkheden? En kan het verzamelen van gegevens helpen de toestand van een asset te voorspellen?

Deel 2 gaat in op de pogingen van de spoorwegindustrie om het hoofd te bieden aan hoge materiaalkosten in de nasleep van de COVID-19-pandemie. Dit kostenprobleem wordt nu verergerd door de forse stijging van de energiekosten. Moeten er beperkte middelen worden besteed aan innovaties zoals predictief onderhoud en beheersing van het energieverbruik om een ​​grotere efficiëntie te bereiken en daarmee de kosten te verlagen?

Auteur: Jos Sterk