FR NL

De MIVB-App biedt alle functies in één app

Flickr

Deze mobiele app brengt alle informatie samen die je nodig hebt om te reizen: reisweg opzoeken, multimodale kaart, MIVB, De Lijn en NMBS in real time, dichtstbijzijnde halte, eerstvolgende vertrektijden van de 4 operatoren in heel België, toegankelijkheidsinformatie, visualisatie van resterende trajecten op je MOBIB-kaart.

Dit alles met filters, widgets en favorieten die je leven een stuk gemakkelijker maken. Zo kan je de informatie die je nodig hebt rechtstreeks op je startscherm bekijken of snel een zoekopdracht uitvoeren naar of van een opgeslagen adres.

Toegankelijkheid

Heb je een gelijkvloerse toegang of een toegang met liften nodig voor je verplaatsingen in het station? Controleer de toegankelijkheid in real time, per lijn en per richting via “Lijnen” of “Haltes”.

Op- of afstappen aan een bus- of tramhalte? De toegangsmogelijkheden voor rolstoelgebruikers zijn bij elke bushalte aangegeven. Voor trams is dit momenteel enkel het voor lijnen 7 en 9.

Widgets

Met de widget “Mijn adressen” kan je direct zoeken naar een reisweg van of naar een van je opgeslagen adressen. Superhandig als je op weg bent naar een nieuwe bestemming!

Dankzij “Mijn lijnen” kan je direct de geplande omleidingen op je lijn zien of gemakkelijk de locatie van de voertuigen raadplegen.

Ten slotte kan je via “Mijn haltes” de volgende vertrektijden in één oogopslag zien. Zo bespaar je kostbare tijd als je bus over 4 minuten aankomt…

Aankoop via de app

Heb je een MOBIB-kaart? Door een gebruikersaccount aan te maken in de mobiele app, krijg je toegang tot de module voor uitgestelde aankopen onder het tabblad “MOBIB”. Zo kan je je volgende reizen voorbereiden, zonder je huis te verlaten.

Je MOBIB scannen

Als je de mobiele MIVB-app op IOS gebruikt, kan je nu je MOBIB-kaart scannen met je smartphone. Vraag je je altijd af of je nog genoeg ritten over hebt of het tijd is om je abonnement te vernieuwen? Nu niet meer: met “MOBIB scannen” controleer je in enkele seconden de inhoud van je MIVB-, De Lijn-, TEC- of NMBS-kaart.

Andere functies

De mobiele app biedt nog veel meer andere functies. Proberen is aannemen: wacht niet langer om de MIVB-app te downloaden.

De mobiele app evolueert voortdurend. De MIVB houdt rekening met jouw opmerkingen en wil je daarbij de best mogelijke oplossingen bieden. Aarzel daarom niet om de MIVB-app in de stores te beoordelen en een commentaar toe te voegen.

Auteur: Jos Sterk