FR NL

MIVB zet meer metro’s in tijdens de daluren

2007, Wikimedia Commons

Bij de start van het nieuwe schooljaar zet de MIVB meer metro’s in tijdens de daluren. ‘s Avonds genieten de metroreizigers voortaan van een doorkomst om de 10 minuten op de antennes van de lijnen, of om de 5 minuten op de gemeenschappelijke delen in het stadscentrum.

Deze maatregel geldt voor alle vier de metrolijnen, van maandag tot en met zondag, tot het einde van de dienst.

Opluchting voor de reizigers

Dit zal een grote opluchting zijn voor de reizigers, die tot nu toe ’s avonds soms 20 minuten op een metro moesten wachten. ‘s Ochtends zal er op weekdagen vanaf het begin van de dienst om de 10 minuten een metro zijn en in het weekend om de 15 minuten.

Als gevolg van deze verbeteringsmaatregelen zullen de tijden van het eerste en het laatste vertrek worden aangepast op de vier lijnen, en op sommige bus- en tramlijnen om de aansluiting met de metro te verzekeren.

Een bus om de 4 minuten op lijn 71

Lijn 71 is de drukste buslijn van het MIVB-net. Vanaf volgende week wordt de wachttijd tussen twee bussen korter. Met een bus om de 4 minuten in plaats van om de 5 minuten tijdens de spitsuren, zal de lijn meer ruimte bieden aan haar reizigers, die bijgevolg aan comfort zullen winnen.

Geslaagde tests

Deze verbetering komt er nadat begin dit jaar tests werden uitgevoerd. De aanpassing is mogelijk dankzij de verschillende verbeteringswerken die de laatste jaren aan de lijn zijn aangebracht (zie persbericht hierover https://mivb.prezly.com/bus-71-sneller-en-regelmatiger-dankzij-nieuwe-aanpassingen). Deze werken optimaliseerden niet alleen de prestaties, maar ook de regelmaat van de lijn.

Betere frequenties tijdens de spits op lijnen 20, 60 en 79

Verscheidene andere buslijnen zullen tijdens de spitsuren een hogere frequentie genieten. Op lijn 20 krijgen de reizigers een bus om de 8,5 minuten in plaats van om de 10 minuten. Op lijn 79 zal de frequentie tijdens de spits 10 in plaats van 12 minuten bedragen.

Op lijn 60 worden extra bussen ingezet om een betere regelmaat te waarborgen en de capaciteit op de lijn te verhogen.

Versterkingen op lijn 46

Lijn 46 kent een toename van het aantal reizigers op een deel van het traject. Daarom voorziet de MIVB in extra bussen tussen Moortebeek en Clemenceau op weekdagen van 7 tot 18.30 uur. Dankzij deze maatregel zullen de reizigers om de 6 minuten een bus kunnen nemen op dit traject. De frequentie blijft gehandhaafd op één bus om de 12 minuten tussen Clemenceau en Glibert.

Auteur: Jos Sterk