FR NL

Dit en volgend weekend geen treinen tussen Aarschot en Hasselt

2009, Flickr

Tijdens de weekends van 27 en 28 augustus en van 3 en 4 september – dit weekend en volgend weekend dus – rijden er geen treinen tussen Aarschot en Hasselt. Dat heeft te maken met werken uitgevoerd door Infrabel in het kader van de modernisering van de seininrichtingen.

ETCS

De werken kaderen in de uitrol van het Europese veiligheidssysteem ETCS. Tegen die achtergrond worden onder andere nieuwe seinen en voedingskasten geplaatst. Van de gelegenheid wordt gebruik gemaakt om ook een aantal noodzakelijke werken uit te voeren.

Vervangbussen worden ingezet

De reizigers moeten echter niet op hun honger blijven zitten, de NMBS heeft vervangbussen gepland tussen Aarschot en Hasselt. De online reisplanner houdt rekening met de werken en toont de vervangbussen. Het zal dus nog steeds perfect mogelijk zijn om van Aarschot in Hasselt te raken en omgekeerd.

 

Auteur: Jos Sterk