FR NL

Vernieuwing tram- en businfrastructuur in Gent: nog werken aan Veerleplein/Geldmunt tot 13 oktober

1982, Wikimedia Commons

De Lijn start diverse werkzaamheden in Gent, waarvan een groot deel in de binnenstad. Zowel aan het Veerleplein, de Geldmunt, het Neuseplein, Coupure Rechts en aan Gent Zuid zijn er traminfrastructuurwerken gepland.

Ook de tramsporen vanaf Voskenslaan tot Flanders Expo staan op de planning. ​ Aan de Zuid wordt bovendien het busstation volledig heraangelegd en in de Vlaanderenstraat worden tramsporen vernieuwd. ​

Een historisch probleem oplossen

Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters: “Voor 2022 voorzien we 6,5 miljoen euro tramspoorvernieuwingen in Gent. In 2023 zal het budget voor tramspoorvernieuwingen in Gent en Antwerpen verder groeien naar 45 miljoen euro, en meer projecten in de regio van Gent omvatten. Met deze investeringen willen we een historisch probleem oplossen. Investeringen in combinatie met een performant assetmanagement moet ervoor zorgen dat de volgende jaren effectieve verbeteringen zichtbaar worden op het terrein. Dit met de nodige aandacht voor de actieve weggebruiker.”

Veerleplein/Geldmunt

​​Op 27 juli zijn de voorbereidingen gestart voor traminfrastructuurwerken aan het Veerleplein en de Geldmunt. Het is de bedoeling om alles klaar te hebben op 13 oktober. De werkzaamheden verlopen in twee fases.

​Van 1 augustus tot en met 7 september wordt gewerkt ter hoogte van de Geldmunt en het Veerleplein. De wissel in de Geldmunt wordt uitgebroken. Vervolgens worden de tramsporen in de bocht Veerleplein-Geldmunt vervangen. Vervolgens wordt de straat hersteld.

​Van 8 september tot en met 13 oktober komen de tramsporen in de bocht Geldmunt-Langesteenstraat aan de beurt.

Bijkomende info: https://www.delijn.be/nl/nieuws/gent-werken-veerleplein/

Auteur: Jos Sterk