FR NL

Tramlijn 4 in Gent wordt vanaf 1 september beperkt

2006, Wikimedia Commons

Vanaf 1 september wordt tramlijn 4 beperkt tot de halte Brugsepoort wegens de heraanleggingswerken van Coupure Rechts. De heraanleg is een samenwerking van de Stad Gent, Farys en De Lijn.

In het gedeelte tussen de Rozemarijnbrug en de Contributiestraat wordt de straat volledig vernieuwd. Er werden reeds nutswerkzaamheden uitgevoerd.

Trillingsdempende maatregelen

De wegen- en rioleringswerken starten begin september. De Lijn maakt hiervan gebruik om de tramsporen te vernieuwen. Tevens worden​ trillingsdempende maatregelen ingewerkt in de opbouw van de trambedding. Verder worden de haltes op het traject grondig gemoderniseerd en beter toegankelijk gemaakt.

Extra trams

Aangezien tram 4 tijdens deze werken niet de gebruikelijke route tussen Brugsepoort, Rozemarijnbrug en Sint-Pietersstation kan volgen, rijdt tram 4 enkel tussen Ledeberg en de halte Brugsepoort. De halte Brugsepoort wordt dan de tijdelijke eindhalte. De bediening tussen het station en het UZ wordt overgenomen door tramlijn 1.

Reizigers naar en van Gent Sint-Pieters kunnen opteren voor tram 1 aan het Rabot, of tramlijn 2 aan de halte Rozemarijnbrug. Tijdens de schoolspits worden er op tramlijn 1 extra trams ingezet voor een verhoogde frequentie tussen het Rabot en Gent Sint-Pieters.

​Praktische info: https://www.delijn.be/nl/nieuws/gent-werken-coupure-rechts/

Auteur: Jos Sterk