FR NL

Binnen en rond Brussel reizen met één enkel ticket of abonnement: gebruik Brupass!

2015, Wikimedia Commons

Sinds 1 februari 2021 hoef je niet meer na te denken over welk vervoerbewijs je moet valideren als je binnen en rond Brussel reist met de 4 verschillende openbaarvervoeroperatoren.

Brupass XL maakt je leven zo gemakkelijker.

Wat zijn de concrete voordelen van Brupass?

Woon je buiten Brussel? Dankzij het Brupass XL kan voortaan je met één ticket binnen Brussel en in een zone van 11,5 km rond het stadscentrum reizen.

Stel dat je aan de kant van Groot-Bijgaarden woont en in Brussel werkt: met je Brupass XL kan je dan zorgeloos de trein nemen en daarna de metro tot je eindbestemming.

Vereenvoudigd tot Brupass

De Brupass XL-vervoerbewijzen omvatten ritten en dagpassen (bv. Brupass XL 1 rit), maar ook abonnementen (bv. Brupass XL 1 maand).

Gebruikte je vroeger een MTB-abonnement of JUMP-tickets?

Sinds 1 februari 2021 werden de namen van deze producten vereenvoudigd en omgedoopt tot Brupass. Vanaf nu zal je kunnen kiezen tussen Brupass 1 rit, Brupass 10 ritten, Brupass 1 maand, Brupass school, enz.

De Brupass XL-Zone

Het gaat om een uitgebreide zone van 11,5 km rond Brussel die een deel van de gemeenten van Vlaams-Brabant omvat, bediend door de NMBS, TEC en De Lijn. Deze zone telt 17 treinstations en bijna 200 bushaltes van TEC en De Lijn. Om je dit beter te kunnen voorstellen, neem een kijkje hier en controleer of je bushalte of treinstation in deze uitgebreide zone ligt.

De geografische dekking van de vroegere MTB-zone blijft ongewijzigd, maar verandert wel van naam en is voortaan de Brupass-zone.

Auteur: Jos Sterk