FR NL

Brupass- en Brupass XL-producten: hoe gaat het concreet in zijn werk?

2018, Wikimedia Commons

De verschillende Brupass- en Brupass XL-producten zijn te verkrijgen via de verkoopkanalen van de vier operatoren, met uitzondering van de Brupass school, die uitsluitend door MIVB verkocht is en de Brupass XL voor 1 rit en voor 10 ritten, die niet door De Lijn worden verkocht.

Zin om een Brupass en een Brupass XL vervoerbewijs te combineren?

In dat geval is het beter om een ​​tweede MOBIB Basic-kaart te gebruiken om een duidelijk onderscheid te maken tussen de twee zones. Aangezien het niet mogelijk is aan te geven hoe ver je wil reizen, kan je met deze tweede kaart (MOBIB Basic) altijd het juiste vervoerbewijs valideren. Dit geldt alleen als je Brupass- en Brupass XL-tickets tegelijk op jouw kaart wil hebben.

Waarom deze veranderingen?

Twee eenvoudige redenen:

De verplaatsingen met de verschillende openbaarvervoeroperatoren bevorderen. Je kan voortaan met één enkel Brupass XL-ticket of -abonnement je trein, tram, bus of metro nemen binnen en rond Brussel.

Je het leven gemakkelijker maken door alle interoperabele vervoerbewijzen die geldig zijn in Brussel samen te brengen onder één eenvoudige en duidelijke naam, nl. Brupass.

Waar moet ik valideren?

Bij de MIVB, De Lijn en TEC valideer je eenvoudigweg je MOBIB-kaart op de valideertoestellen in de stations en voertuigen.

Als je een trein neemt met een Brupass-ticket, moet je eerst je MOBIB-kaart valideren op een verkoopautomaat van de NMBS. Selecteer hiervoor “Validatie Brupass” op het scherm van de verkoopautomaat.

Heb je een Brupass-abonnement? Dan mag je deze stap vergeten. Neem rustig plaats in je trein en toon je MOBIB-kaart aan de treinbegeleider in geval van controle

Wil je MIVB-tips, netwerkinformatie en de mogelijkheid om tal van cadeaus te winnen in je inbox ontvangen?

Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van MIVB ! https://cloud.info.stib-mivb.brussels/newslettersubscription?language=NL&utm_source=page_article_b2c&utm_medium=website&utm_campaign=inscription_nlt

Auteur: Jos Sterk