FR NL

Eurostar wordt geconfronteerd met gebrek aan onderhoudsmonteurs

2007,Wikimedia Commons

CEO Jacques Damas van Eurostar Group ga bij een recente presentatie details over een uitdaging, waar het bedrijf mee wordt geconfronteerd, namelijk een tekort aan onderhoudsmonteurs in het belangrijkste rollend materieeldepot in Temple Mills in Oost-Londen.

Dit betekent dat Eurostar-treinen niet altijd op tijd klaar zijn klaar voor vertrek uit St Pancras, waardoor vertragingen ontstaan ​​met daglange domino-effecten op het treinverkeer tot gevolg.

Gezocht: vervangers

“Eurostar heeft tijdens de pandemie geen operationeel personeel ontslagen, maar we hadden moeite om degenen die vertrokken te vervangen en dit heeft geleid tot het hierboven vermelde tekort”, zegt Damas. Sinds het voorjaar zijn er meer dan 40 ingenieurs aangeworven.

Dit tekort zou Eurostar normaal gesproken hebben gedwongen zijn dienstregeling te verkorten, maar Damas zegt dat dit niet het geval is geweest vanwege de strengere beperkingen die zijn opgelegd door grensbeperkingen voor Eurostar-operaties.

Geen guidance

Damas herhaalde ook dat Eurostar niet in staat is om vooruitzichten op korte termijn te geven over de beslissing om zich te concentreren op zijn kernroutes te herzien, aangezien deze druk niet afneemt.

“De pandemie is zeker in kracht afgenomen, maar het risico blijft bestaan”, zegt hij, wijzend op de onzekerheid over het inreis-uitreissysteem in het Schengengebied (EES) dat tegen mei 2023 moet worden ingevoerd.

Auteur: Jos Sterk