FR NL

De Lijn stelt keerlus Eksterlaar buiten gebruik en past aanbod aan

2012, Wikimedia Commons

Vanaf maandag 7 november herschikt De Lijn in Antwerpen het tramaanbod. De keerlus Eksterlaar die end-of-life is, wordt buiten gebruik gesteld, waardoor tramlijnen 4 en 9 worden aangepast.

Monitoring wijst uit dat nog veel langer gebruik maken van deze keerlus veiligheidsrisico’s met zich zou meebrengen. Daarnaast wordt de frequentie op een aantal Antwerpse tramlijnen ook tijdelijk licht verlaagd.

Personeelstekort

Door personeelstekort vielen de voorbije tijd dagelijks ritten weg. Door deze tijdelijke frequentieverlaging kan de betrouwbaarheid van de dienstverlening voor de reizigers terug verhoogd worden.

De frequentieverlaging wordt doorgevoerd tot het begin van de Kerstvakantie. ​ Reizigers vinden vanaf 17 oktober meer informatie in de routeplanner. Daar kunnen ze dan hun reis uitstippelen.

Nieuwe keerlus Eksterlaar op de Antwerpse tram

De huidige keerlus ter hoogte van de halte Eksterlaar (Dascottelei) is end-of-life. Daarom komt er een nieuwe keerlus die door de Drakenhoflaan, de Gitschotellei en de Boekenberglei zal lopen.

De Lijn monitort de toestand van haar infrastructuur regelmatig. ​

Monitoring van de keerlus Eksterlaar wees recent uit dat de keerlus versleten is en dat nog veel langer gebruik ervan blijven maken veiligheidsrisico’s met zich zou meebrengen. Daarom heeft De Lijn beslist om de keerlus nu buiten gebruik te stellen vanaf 7 november 2022. De werken aan de nieuwe keerlus zullen naar alle verwachting in 2023 beginnen.

Auteur: Jos Sterk