FR NL

Internationale treinverkeer bij Thalys blijft verstoord

Thalys PBA 4537 op spoor 23 (niveau -2) in Antwerpen Centraal 2010, Wikimedia Commons, Ad Meskens

Wie gebruik wil maken van de Thalys op de lijn Parijs-Brussel-Amsterdam, kan zich beter zich goed informeren alvorens te vertrekken.

De kans bestaat namelijk dat de trein die u gepland had te nemen, niet zal rijden.

Vrijdag rijden er geen treinen

Het internationale treinverkeer bij Thalys blijft tot 14 november verstoord door materiaalproblemen op het netwerk. Door onverwacht onderhoud beschikt het bedrijf over onvoldoende treinstellen om het volledige rittenschema te garanderen.

Daarnaast wordt er ook gewerkt aan het spoor. Het bericht stond te lezen op de website van  de spoorwegmaatschappij. Vrijdag rijden er dus er geen treinen tussen Brussel en Parijs.

Problemen dateren niet van vandaag of gisteren

De problemen dateren niet van vandaag of gisteren en raken maar niet opgelost. Thalys schrapt ook op andere dagen van deze en volgende week een aantal ritten op deze lijn wegens een gebrek aan treinstellen. De problemen zullen alleszins nog aanhouden tot volgende maandag 14 november.

Voor omboekingen of terugbetalingen moet de reiziger contact opnemen met de klantendienst van Thalys. Het bedrijf Thalys garandeert echter dat 90% van de treinen wel degelijk zal rijden.

Meer info daarover vindt u op de website van het bedrijf.

Auteur: Jos Sterk