FR NL

Claudia Garcia wordt Head of Corporate Communication bij Infrabel

2022, Infrabel

Claudia Garcia is al geruime tijd actief bij Infrabel en vanaf september 2022 is dat in de functie van Head of Corporate Communication van de infrastructuurbeheerder.

Claudia Garcia vervoegde Infrabel in 2006, een bedrijf dat toen nog erg jong was. De oprichting dateert namelijk van januari 2005. Ze trad toe als projectmanager Evenementen met verantwoordelijkheid voor de strategie, budgetbeheer en de uitvoering van nationale en internationale evenementen voor de inauguratie van infrastructuurprojecten en/of nieuwe lijnen bij Infrabel.

Projectmanager Resident Communicatie

Daarna werd ze gedurende 2 jaar projectmanager Resident Communicatie met als verantwoordelijkheid het beheer van het budget en het implementeren van een imago voor de afdeling Info Residents. Ze zorgde ook voor de opvolging van specifieke vragen van omwonenden en de realisatie en presentatie van infosessies voor die omwonenden.

Sinds 2009 was ze als Projectmanager Externe Communicatie verantwoordelijk voor strategie, budgetbeheer en implementatie van corporate branding om de reputatie van Infrabel te verbeteren en om de rekrutering in knelpuntberoepen te verbeteren via verschillende externe communicatiecampagnes over het merk Railtime (webnieuws, brochures, affiches, radio spots). Ook advies over passagiersinformatie behoorde tot haar bevoegdheden.

Team Leader Corporate Communicatie

De volgende zes jaar was ze in de functie van Team Lead Corporate Communicatie met een team van 15 mensen verantwoordelijk voor projectmonitoring en coaching, evaluatie van medewerkers en beheer en implementatie van strategische dossiers voor het management voordat ze vanaf februari 2016 aan de slag ging als Reputation Manager met als missie het ondersteunen van de algemeen directeur van deze dienst (die 70 mensen telde) en de monitoring van de resultaten van de reputatie van het bedrijf en de implementatie van acties in de dienst om deze te verbeteren.

Brand Strategy Manager

In 2019 werd ze vervolgens Brand Strategy Manager met als opdracht de merkstrategie van Infrabel verder uit te bouwen en uit te voeren, terwijl ze strategisch adviseur was van de General Manager Strategy, Corporate & Public Affairs. Haar functie als Corporate Communication Manager bracht mee dat ze verantwoordelijk was voor de divisie Corporate Communication (30 personen) met als bijzondere opdracht de aansturing van de teams “Media”, “Cultuur & Campagnes” en “Branding Strategy”.

Auteur: Jos Sterk