FR NL

Wat moeten we weten over het “Young Starter”-programma van de MIVB?

2007, Wikimedia Commons

De maatschappij voor openbaar vervoer MIVB heeft in Brussel momenteel bijna 300 vacatures, voornamelijk voor technisch personeel (ongeveer 100), gevolgd door ingenieurs, IT-personeel, technische bachelors en ondersteunend personeel (HR, financiën, verkoop, enz.).

Gevraagd: een fotograaf

Bij de MIVB gaat het natuurlijk om chauffeurs, maar het bedrijf biedt ook tal van andere jobs, gaande van elektriciens tot ingenieurs, personeelsmanagers, juristen, IT-specialisten, stelplaatsverantwoordelijken en zelfs een fotograaf. Er zijn veel mogelijkheden, maar in sommige beroepscategorieën is er een tekort aan arbeidskrachten, vooral in de technische beroepen.

“De arbeidsmarkt is sterk aangetrokken sinds het “einde” van corona. Wij zijn bijvoorbeeld lang niet de enigen die op zoek zijn naar technische of IT-profielen. Voor bepaalde functies zijn er maar een beperkt aantal sollicitanten en zoeken wij zeer gespecialiseerde profielen of profielen waarvoor een tekort op de arbeidsmarkt bestaat. Het is een echte uitdaging om de juiste medewerkers te vinden”, verklaart Phallyne Tiv, Recruitment Manager bedienden bij de MIVB. ​

Young starter

De MIVB biedt jonge ingenieurs de mogelijkheid om deel te nemen aan haar “Young Starter”-programma. Het project startte in 2017 en biedt jonge werknemers drie opdrachten van acht maanden binnen het bedrijf. Dat is een gelegenheid om een eerste beroepservaring op te doen, de werking van een grote onderneming te leren kennen en verschillende aspecten van het ingenieursberoep te testen alvorens aan het einde van de twee jaar voor een bepaald carrièrepad te kiezen.

Zes nieuwe Young Starters vervoegden de MIVB al deze zomer en de aanwerving van drie andere kandidaten is lopende.

Auteur: Jos Sterk