FR NL

Spoorwegpersoneel vraagt positief signaal van de federale regering

2017, Wikimedia Commons

Het spoorpersoneel legt vanavond om 22 uur voor vierentwintig uur het werk neer.

Dit omdat het antwoord van de federale regering op de stakingsaanzegging van het gemeenschappelijk vakbondsfront ruim onvoldoende is.

Gevraagd: dringend maatregelen

Het gemeenschappelijk vakbondsfront eist dat er dringend maatregelen worden genomen om de afbouw van de arbeidsomstandigheden van het spoorwegpersoneel een halt toe te roepen en om een kwalitatieve openbare dienstverlening te kunnen bieden.

Deze maatregelen moeten absoluut de nodige financiƫle middelen inhouden voor een sociaal contract rond aanwervingen, arbeidsvoorwaarden en het welzijn van het personeel.

Antwoord regering voldoet niet

Het enige antwoord dat het gemeenschappelijk vakbondsfront tot nu toe van de federale regering ontving gaat niet verder dan een intentieverklaring over de inwerkingtreding op 1 januari 2023 van het dienstencontract van de NMBS en het performantiecontract van Infrabel, zonder budgettaire garanties.

Het gemeenschappelijk vakbondsfront betreurt het uitbljven van een concrete beslissing van de regering over het afsluiten van dienstverlenings- en prestatiecontracten voor de NMBS en Infrabel en over het vastleggen van een begrotingstraject dat het mogelijk maakt de door haar gedefinieerde ambities waar te maken.

Van 4 oktober om 22 uur tot 5 oktober om 22 uur

Het engagement van de federale regering is onvoldoende en geeft geen positief signaal aan het spoorwegpersoneel. Daarom bevestigt het gemeenschappelijk vakbondsfront van het spoorwegpersoneel de staking van 4 oktober om 22 uur tot 5 oktober om 22 uur.

Auteur: Jos Sterk