FR NL

Infrabel blijft onverdroten zoeken naar straffe medewerkers

SONY DSC 2008, Wikimedia Commons

Bijna 3/4e van het totaal aantal vacatures in is 2022 ingevuld, maar daar stopt het voor Infrabel niet mee. De aanwervingen blijven bij de infrastructuurbeheerder op kruissnelheid

Infrabel trekt alle registers open en start een groot najaarsoffensief om tegen het einde van het jaar nog 255 mensen aan te werven. Vooral in Vlaanderen zijn er nog veel vacatures. En dan specifiek in Antwerpen, Gent, Brugge, Kortrijk, Hasselt en Denderleeuw.

Start van “de strafste ploeg”

Daarom schakelt de infrastructuurbeheerder een versnelling hoger en lanceert “de strafste ploeg”. Kick-off was vorige week maandag in het centrum van Antwerpen. Daar stuntte Infrabel CEO Benoît Gilson door aan een gebouw een gigantisch spandoek te onthullen en er tegelijk, als een volleerd alpinist, langs de buitenkant van de gevel af te dalen. Daarna was er tijd voor voetbal en een koffie.

Beerschot of Antwerp?

Wie is de strafste ploeg van Antwerpen? Zijn het de Kielse ratten van Beerschot VA of toch eerder Royal Antwerp FC, de ploeg met stamnummer 1? In alle bescheidenheid, geen van beide want de strafste ploeg is, in onze ogen, toch vooral … Infrabel.

De strafste ploeg is het najaarsoffensief van de Belgische spoorinfrastructuurbeheerder om dit jaar nog 255 nieuwe collega’s aan te werven. Het gaat dan vooral om technische profielen.

Meer dan de helft van de vacatures zijn in Vlaanderen (140) en dan vooral in Antwerpen (70). In deze stad zijn de uitdagingen bijzonder groot want de arbeidsmarkt is er erg concurrentieel. Veel bedrijven zijn op zoek naar dezelfde profielen en vissen in dezelfde vijver.

Maar Infrabel zoekt ook nog mensen in Gent, Brugge, Hasselt, Kortrijk en Denderleeuw. Meer informatie over deze campagne en de verschillende profielen vind je op: www.destrafsteploeg.be. Je kan er ook doorklikken om rechtstreeks te solliciteren.

Auteur: Jos Sterk