FR NL
On the road through the winter.

DB voegt 35.000 zitplaatsen toe aan vakantiedienstregeling

Ter voorbereiding op de feestdagen heeft Deutsche Bahn (DB) een aanzienlijke uitbreiding van haar treindiensten aangekondigd met 60 extra treinen. In totaal worden 35.000 extra zitplaatsen aangeboden voor reizigers rond Kerstmis en Oud en Nieuw.

De verhoogde treindiensten rijden van 20 december 2023 tot 1 januari 2024 en richten zich op populaire routes zoals Berlijn-Göttingen-Frankfurt, Hamburg-Hannover-Frankfurt-Basel en Keulen-Frankfurt-Stuttgart-München.

“Sinds de recente wijziging van de dienstregeling afgelopen zondag hebben we meer nieuwe verbindingen in het langeafstandsvervoer geïntroduceerd dan in de afgelopen 20 jaar”, zegt Michael Peterson, DB-bestuurslid voor langeafstandsreizigersvervoer. “Om een ontspannen vakantiereis te garanderen, bieden we dit kerstseizoen 35.000 extra zitplaatsen aan. Ons doel is om onze passagiers meer ruimte en opties te bieden voor een stressvrije vakantie reiservaring.”

DB schrijft de mogelijkheid om extra treinen te implementeren toe aan haar ‘Strong Rail’-strategie, die uitbreiding van de vloot mogelijk maakt. In 2023 kocht de Duitse spoorwegmaatschappij gemiddeld drie nieuwe ICE-treinen per maand. Het personeelsbestand in het langeafstandsvervoer van DB is ook toegenomen, met alleen al in 2023 3.400 nieuwe aanwervingen die nu de 22.000 werknemers overschrijden. Om passagiers tijdens de feestdagen te helpen, zullen er bijna 300 extra servicemedewerkers aanwezig zijn op de perrons van verschillende treinstations.

Aangezien kerstavond dit jaar op een zondag valt, verwacht Deutsche Bahn een verhoogd aantal reizigers tijdens de week voor kerst. Voorlopige boekingsgegevens geven aan dat het reizen met kerst begint op 18 december. DB verwacht dat de vraag tijdens de week tussen Kerstmis en Nieuwjaar constant hoog zal blijven, met een opmerkelijke overgang van de kerstretourgolf naar het verkeer op Oudejaarsavond en Nieuwjaarsdag.

Verder lezen:

Dit artikel is automatisch vertaald vanuit het Engels naar het Nederlands.

Auteur: Emma Dailey

Bron: RailTech.com