FR NL
DSB train interior (Photo: Talgo)

Talgo ziet stijgende omzet en uitpuilende orderportefeuille in tweede helft van 2023

In de eerste negen maanden van 2023 steeg de omzet van Talgo tot 470,3 miljoen euro, een aanzienlijke stijging van 33,5 procent ten opzichte van de overeenkomstige periode in het voorgaande jaar. Deze opmerkelijke stijging wordt voornamelijk toegeschreven aan de toegenomen industriële activiteit. Talgo maakt bekend dat de laatste contracten, ter waarde van meer dan 1,9 miljard euro, ertoe hebben bijgedragen dat het orderboek is gestegen tot 4,2 miljard euro.

In de afgelopen verslagperiode heeft Talgo een prijzenswaardige stijging van de nettowinst met 32 procent gerealiseerd tot een totaal van 7 miljoen euro. De omzet over de eerste helft van het jaar bedroeg 289 miljoen euro, een stijging van 33 procent ten opzichte van de vergelijkbare periode in 2022. Het bedrijf, dat negen maanden eerder nog een orderboek had van 2,7 miljard euro, schrijft de recente omzetgroei met name toe aan de toegenomen productieactiviteiten en contractuitbreidingen met prominente Europese spoorwegexploitanten zoals de Duitse Deutsche Bahn (DB) en de Deense DSB. Het lopende project voor de productie en revisie van treinen voor Renfe, die deel uitmaken van de 107-serie, samen met consistente inkomstenstromen uit onderhoudsdiensten, droegen verder bij aan de omzetstijging tot en met september.

Talgo boekte een aangepaste winst voor rente, belastingen, afschrijvingen en amortisatie (EBITDA) van 64,5 miljoen euro in de eerste negen maanden van 2023, een aanzienlijke stijging van 68 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Deze stijging van de aangepaste EBITDA in het derde kwartaal kan worden toegeschreven aan de stabilisatie van de operationele marges en de buitengewone inkomsten uit contractverlengingen. Het bedrijf verhoogde met succes zijn marges tot 13 procent, waarmee het de 10,9 procent van de overeenkomstige periode in 2022 overtreft en de prognose voor 2023 overtreft. Ondanks deze positieve ontwikkelingen blijft Talgo voorzichtig en noemt het macro-economische en geopolitieke onzekerheden als potentiële factoren die de prestaties van de projecten beïnvloeden, met name op het gebied van de toeleveringsketen en de financiële kosten.

Vooruitgangstraject

Talgo heeft een robuust opwaartse trend gezien in zijn commerciële inspanningen, wat heeft geresulteerd in een record orderboek van 4,2 miljard euro. Deze stijging wordt toegeschreven aan de verwerving van meer dan 1,9 miljard euro aan nieuwe orders in de eerste negen maanden van het jaar. Met name onderhoudsdiensten vormen 46 procent van het huidige orderboek. Belangrijke internationale projecten in deze periode zijn contractverlengingen met Europese spoorwegexploitanten zoals Deutsche Bahn en het Deense DSB. Daarnaast speelde de verlenging van het onderhoudscontract voor de Spaanse hogesnelheidstreinvloot, bekend als S130/730, een centrale rol. Bovendien is de op handen zijnde activering van een contract van 280 miljoen euro met de Egyptische operator ENR voor de productie van zeven nachttreinen afhankelijk van de vervulling van specifieke voorafgaande voorwaarden.

Deze gunstige resultaten hebben Talgo ertoe aangezet om zijn prognoses voor 2023 te herzien, met inbegrip van verbeteringen in de inkomsten, operationele marges en uitvoering van de orderportefeuille. Het bedrijf heeft met name zijn EBITDA-prognose bijgesteld van 12 procent naar 13 procent. Het bevestigen van een book-to-bill ratio van 3,5 keer onderstreept het positieve commerciële momentum dat Talgo ervaart. Daarnaast is het bedrijf actief bezig met het nastreven van diverse mogelijkheden in zijn pijplijn, die gezamenlijk een waarde vertegenwoordigen van meer dan 10 miljard euro. Talgo verwacht enige kostenbesparingen te realiseren op het gebied van investeringen.

Verder lezen:

Dit artikel is automatisch vertaald vanuit het Engels naar het Nederlands.
Onderwerpen: , , ,

Auteur: Emma Dailey

Bron: RailTech.com